X Factor-app i modvind

DR møder kritik: 'X Factor'-app giver mulighed for at stemme på dem, man synes har gjort det dårligt

DR har i år udviklet en 'X Factor'-app, hvor seerne kan stemme gratis på deres yndlingsdeltager. Selv mener de, at app'en har øget antallet af stemmer gevaldigt.

Men app'en har også en anden funktion. Og den stiller kritiker og teaterdirektør Jon Stephensen nu spørgsmålstegn ved. I et debatindlæg i Berlingske skriver han følgende:

'Tidligere var det kun muligt at sende en sms-stemme på dem, man ville sende videre, men i dag kan man også stemme på de deltagere, man synes har gjort det dårligt, via 'X Factors' nye app. Ja, du læste rigtigt.

Det er simpelthen at gå over stregen. Det er som om, at DRs ledelse fuldstændig har glemt, hvad DR står for i iver for at få nye kunder og unge i butikken.'

Se også: De gæsteoptræder i X Factor-finalen

Ekstra Bladet har spurgt Jan Lagermand Lundme, om det er rigtigt, at man kan markere, hvem man mener, har klaret det dårligst:

- Ja, man kan rate med ord. Men de ord er hægtet op på deltagernes performance og ikke på deres person. Og det er ikke noget, der gælder ift. stemmerne, forklarer Jan L. Lundme.

- Men hvad bruger I det så til?

- Jamen, vi bruger det ikke til andet end, at vi rigtig gerne vil skabe et fællesskab på de sociale medier og skabe et fællesskab ude i det virkelige liv. Den app er jo en del af det.

- Det er fuldstændig det samme, der sker, når du sidder derhjemme. Der taler man om, hvem der synger falsk, og hvem der gør det godt. Nu kan man så bare gå ind på app'en og trykke det.

- Har I gjort jer nogle overvejelser ift. at stille en platform til rådighed, hvor seerne også kan udtrykke dårlige ting om deltagerne?

- Ja. Vi har været ekstremt bevidste om, hvad det er for nogle ord, og det er alle sammen ord, der kun kan hægtes op på performance og ikke personen.

- For det her program handler om talent og om at diskutere talent. Det kan danskerne rigtig godt lide, og det er jo super fedt, at der er så mange, der har en holdning til det. Det er dét, app'en understøtter.

TV - 7. mar. 2015 - kl. 14:46 X Factor: Fan-hysteri for Citybois

Se også: Citybois: Sådan tackler vi fan-hysteriet

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!