X Factor-dommer i modvind på grund af Marie-gate

X Factor-dommer Mette Lindberg møder kritik for at have smidt 14-årige Marie ud af programmet - her forsvarer hun sig

Inden kontroversen og X Factor programmerne overhovedet gik i gang, fortalte Mette Lindberg til Ekstra Bladet, blandt andet hvorfor hun sagde ja til at blive dommer i programmet

Både Thomas Blachman og Remee blev helt lange i ansigtet af overraskelse, da deres kollega Mette Lindberg fredag aften i X Factor valgte at smide den kun 14-årige talentfulde Marie ud af programmet. Både Blachman og Remee mente nemlig, at Marie måske var en af de allerbedste sangere overhovedet i programmet.

Dagen derpå uddyber Thomas Blachman således sagen overfor Ekstra Bladet:

- Den kære Mette Lindberg har jo en redaktionel frihed i forhold til, hvad hun vælger at gøre. Det gode ved den her sæson er, at der er taget nogle helt vilde valg i alle kategorier, og det var altså også et vildt valg at smide Marie ud,  må jeg sige, siger Blachman og tilføjer:

- Hvis jeg skulle have bestemt, var hun ikke røget ud. Den lille Marie er jo et eksempel på den her meget rørende ungdom, som på en eller anden måde har så meget uskyld men også samtidigt viden og håb. En ung musikalsk begavet pige. Og når man møder en type som hende, så bliver man sgu rørt af det. Det er kun en ud af 500, der har den evne, siger Blachman og afslutter på sarkastisk vis og med et lille grin:

- Men som udgangspunkt håber jeg da også, at mine kolleger begår nogle fodfejl. Det her er jo også en konkurrence.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den kun 14-årige Marie charmerede sig ind i hjerterne på næsten alle, men hun fik det røde kort af dommer Mette.(Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Den kun 14-årige Marie charmerede sig ind i hjerterne på næsten alle, men hun fik det røde kort af dommer Mette.(Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
 

Useriøs og umoden
På Ekstra Bladets facebook-side er der også flere, der går i kødet på Mette Lindbergs udsmidning af lille Marie. Og flere nævner, at Mette Lindberg er både useriøs og umoden.

- Jeg mener hun burde tage hende tilbage og udskifte en af de andre. Jeg er chokket, skriver en læser.

En anden skriver følgende: Det var efter min mening to af de bedste hun fik smidt ud. Nemlig Marie og Elena Victoria. De sang jo fantastisk.

En tredje læser forsvarer dog Mette Lindberg:

- Hold da kæft man! Alle jer gamle krager, skulle i ikke snart få noget at gå op i... Det er da ikke til at holde ud at høre på jeres latterlige "kloge" kommentarer om, hvor umoden og useriøs Mette er, hvor dårligt et program det er, og hvor dårligt de synger. Hvis ikke i bryder jer om det, så er der heldigvis en masse andet lækkert i fjernsynet en fredag aften.

Jeg står ved mit valg
Sagens hovedperson Mette Lindberg virakken helt roligt:

- Der er jo kun fem, der kan komme videre, og de kommer til at skulle arbejde sammen med mig. Derfor skulle jeg gerne kunne se en plan med, hvor jeg vil hen med sangerne. Marie var selvfølgelig virkelig god og gjorde det mega godt. Men der var bare andre, der talte tydeligere til mig. Jeg står ved mit valg, siger Mette Lindberg til  Ekstra Bladet.

Det var tydeligt på tv, at både Blachman og Remee var stærkt uenige i dit valg. Hvordan havde du det med det?

- Det havde jeg det fint med. Det er mit valg. Jeg kan godt forstå, at Blachman og Remee er meget vilde med Marie, men der var altså noget andre sangere, der passede bedre til mine planer. Man kan jo aldrig træffe nogle valg, som alle er enige i.

Masser af unge talenter
Hvordan har du det med, at de unge er så kanon gode i år?

- Jeg er ekstremt taknemmelig over det.  Der er virkelig mange af dem, der udstråler stor X Factor. Og for mig er X Factor er ikke kun et spørgsmål om den bedste sanger. Det handler også om hele din udstråling, når du kommer ind på en  scene, hvordan tryllebinder du folk.

(artiklen fortsætter under billedet)

Reem leverede en pragtpræstation i fredagens X Factor. De unge er rigtig gode i år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Reem leverede en pragtpræstation i fredagens X Factor. De unge er rigtig gode i år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
 

Blachman optimist igen
Forrige fredag havde Thomas Blachman det forfærdeligt med, at han skulle være mentor for de voksne sangere, der i år umiddelbart ikke har særligt mange talenter at byde på. Men den skaldede dommer er faldet lidt ned på jorden igen. Og han glæder sig til  udfordringen.

- Ja, det er klart, at jeg glæder mig til at komme i gang.  Men 80 procent af det hele er selve sangvalget.  Man bruger måske 100 timer på at finde nogle sange pr. show. Det handler om at finde nogle gode sange til folk, der som udgangspunkt er amatører. Men man skal se dem som selvstændige individer og ikke som en eller anden wanna-be-karaoke-klon. Men man kan altså godt hive en bus-chauffør ud og lave et eller andet med ham, der minder om musik, siger Blachman, der har genfundet lidt af sin optimisme.

Remee, Mette og Blachman var ikke helt enige omkring 14-årige Maries talenter. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Remee, Mette og Blachman var ikke helt enige omkring 14-årige Maries talenter. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 4 Den kun 14-årige Marie charmerede sig ind i hjerterne på næsten alle, men hun fik det røde kort af dommer Mette.(Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
2 af 4 Reem leverede en pragtpræstation i fredagens X Factor. De unge er rigtig gode i år. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
3 af 4 Remee, Mette og Blachman var ikke helt enige omkring 14-årige Maries talenter. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
4 af 4 X Factor-dommer Mette Lindberg tager kritikken helt roligt: Jeg står ved mit valg.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
106 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!