'X Factor': Katten Monty er mere kendt end Christopher

Nu er det 'forældrenes' tur til at jagte berømmelse

Se parrets private klip med den berømte kat i videoen.

I aften stiller endnu en stribe håbefulde danskere sig op foran de tre kendte ’X Factor’-dommere Thomas Blachman, Mette Lindberg og Remee, når årets sidste auditionprogram vises på DR1.

Men de tre dommeres kendisstatus blegner med længder, når man sammenligner med det, som parret Mikala og Michael har gående hjemme i stuen. De stiller op som duo og har en decideret verdensstjerne som kæledyr.

Se også: Daniel stammer, men gik videre i ’X Factor’: Blachman var lidt en douche

Katten Monty følges således af hele 352.000 mennesker på Facebook, og det er flere end sangeren Christopher og flere end Blachman, Lindberg og Remee til sammen. Monty lider af en kromosomfejl, der kan sammenlignes med downs syndrom, og det er tilsyneladende populært.

- Monty er selve baggrunden for, at vi blev kaldt til audition, forklarer parret, da Ekstra Bladet fanger dem over telefonen, hvor vi lige beder dem uddybe, hvad det med Monty egentlig går ud på.

- Vi fandt ham hos Kattens Værn. Da Facebook-gruppen nåede 300 mennesker, kan jeg huske, at vi tænkte, det var helt åndssvagt. Da den nåede 1.300 var det decideret vanvittigt. Vi har et budskab med Monty, der hedder, at man er god nok, som man er, og selv om det kan virke lidt fjollet, er det populært. Han har været i alt fra danske til finske medier og i Huffington Post, siger Michael.

Mikala og Michael til audition. Foto: DR
Mikala og Michael til audition. Foto: DR
 

Er ikke en håndtaske
Det var Mikala, der tilmeldte sig ’X Factor’, som hun så ofte har gjort før. Hun plejer dog ikke at dukke op, da hun har det med at få kolde fødder, så i år ringede en tilrettelægger hende op og bad hende love, at hun dukkede op. Tilrettelæggeren havde læst om Monty i Mikalas ansøgning og ville have den berømte kat med i programmet. Det tog parret afslappet. For de var aldrig i tvivl om svaret.

- De spurgte hele tiden til Monty, og det kan vi jo godt forstå. De ville have os til at tage ham med og stå i køen med ham, imens vi ventede på, at det var vores tur, men det sagde vi nej til. Det er jo ikke en håndtaske, siger Mikala, der suppleres af kæresten, der med et grin siger.

- Vi ville jo også blive udstillet som de mest sindssyge kattefreaks. Vi er altså ikke med for enhver pris.

Victor og Nicolai, da de skulle synge foran dommerne. Foto: DR TV - 30. dec. 2016 - kl. 20:56 Ny ’X Factor’-stjerne? - Jeg sang for de kongelige

- Hvordan hulen er I lykkedes med at gøre jeres kat til stjerne?
- Det er så sindssygt, jeg kan næsten ikke overskue det. Det er virkelig mærkeligt, for vi har slet ikke planlagt noget, det er bare gået slag i slag. Vi har postet, hvad vi har følt for og lagt videoer op, hvis de har været sjove. Og så er det bare eksploderet, siger Mikala.

- Der er blevet skrevet om ham i vildt mange lande, hvor der så er blevet linket til hans Facebook-side. Vi har set vores historie på i hvert fald 20 forskellige sprog, og det eneste, vi gør, er at promovere hans budskab. Vi synes jo bare, det er sjovt. Indimellem laver vi også en indsamling via Facebook, men det er sjældent. Vi har lige lavet en indsamling til nogle katte fra Egypten, der blev reddet fra sygdom og sult. De bliver fløjet til USA på fredag (i dag, red.), og det tog under otte timer at få samlet ind til flybilletterne, supplerer Michael.

Hvordan de klarer sig, kan ses i aften på DR1. Foto: DR
Hvordan de klarer sig, kan ses i aften på DR1. Foto: DR
 

Nej tak til Gucci
De aftalte fra start, at pengene fra Montys popularitet primært skulle gå til Kattens Værn, og Mikala vurderer, at parret har doneret omkring 130.000 kroner i alt, hvoraf de 90-95.000 kroner er gået til Kattens Værn.

Succesen har udviklet sig til en forretning, så parret nu sælger øreringe, almindelige ringe, halskæder og lignende med motiver af dyr. Parret har besluttet, at Mikala er målgruppen, så hvis hun kan lide det, så laver de det.

- Som en egentlig forretning har vi kun været i gang i et års tid, hvor jeg har haft en deltidsstilling ved siden af, så vi fik lidt penge ind. Men nu har jeg sagt mit job op for at gå all-in på virksomhedsdrift. Vi donerer stadig det meste, men den 1. marts får vi udbetalt løn til os selv for første gang, siger Michael, der suppleres af kæresten.

- For os føles det ikke rigtigt at købe dyre Gucci-trøjer, vi vil hellere redde katte for de penge, og vi mangler jo ikke noget. Vi har tag over hovedet og har det godt.

Hvis man ønsker at møde den verdenskendte kat og hans 'forældre', Mikala og Michael, så vil der være mulighed for lige netop dette til en meet & greet hos Kattens Værn i Brøndby lørdag d. 21. januar klokken 13.

Hvordan de klarer sig i ’X Factor’ kan ses i aften klokken 19.30.

5 kommentarer
Vis kommentarer