Undrer du dig også? Derfor må du ikke se kampen på TV2

Ishockey-VM med Danmark som værtsnation bliver ikke vist på hovedkanalen TV2. Manglende seertal historisk set er en af grundene til, at TV2 holder sig fra Danmarks kampe

Studiet diskuterer TV-dækningen og undrer sig

Danmark skal forsøge at levere et godt resultat ved VM i ishockey på hjemmebane, men seere kommer ikke til at se Danmarks kampe på TV2, selvom sportsbegivenheden er den største i Danmarks historie.

Sportschef hos TV2, Frederik Lauesen, forklarer, at det er blevet vurderet, at Danmarks kampe ikke har høje nok seertal til TV2, selvom der forventes at være 1,3 milliarder seere fra 167 lande, som ser med ved slutrunden i alt. Ishockeyopgørene bliver derimod vist på TV2 Sport.

- Det er grundet, at vi har en forretning, der hedder TV2 Sport, hvor vi ønsker at sende det bedste sport, og der er ishockey en af tingene, og derfor har vi ikke valgt at flytte Danmarks kampe væk fra kanalen.

- På den anden side ser man jo også på seertal, og vi håber, at det her ishockey-VM bliver rigtig stort, og der kommer mange seere til det, men historisk set har ishockeyseertallene ikke været super høje, selvom Danmark har klaret sig rigtig fint de senere par år. Så man vægter også, hvad man tror, at det kan skaffe af seere på hovedkanalen, siger Frederik Lauesen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

De danske fans skal ikke regne med at se Frans Nielsen og de andre danske ishockeyspillere på TV2, med mindre Danmark klarer sig rigtig godt. Foto: Jens Dresling
De danske fans skal ikke regne med at se Frans Nielsen og de andre danske ishockeyspillere på TV2, med mindre Danmark klarer sig rigtig godt. Foto: Jens Dresling
 

Ikke så mange potentielle seere i ishockey
I modsætning til eksempelvis håndboldslutrunder, hvor TV2 har for vane at vise de danske kampe eller de afgørende kampe ved en slutrunde, fortæller sportschefen, at der ikke er så mange potentielle seere til ishockey.

- Der er væsentlig færre, der ser ishockey lige nu, men vi håber på, at det ændrer sig. Men det er jo sådan, at en ishockeykamp har alt andet lige færre potentielle seere end en stor håndboldkamp til en slutrunde.

- Vi håber dog, at det kan ændre sig. Vi håber jo på, at Danmark klarer sig godt, og så må vi genoverveje det. Det nytter dog ikke noget, at vi gerne vil have folk til at købe vores sportskanal (TV2 Sport red.), og så flytter vi alle kampene over på hovedkanalen, siger han.

Ændringer kan dog ske, hvis de kan se en voksende interesse for slutrunden, og Danmark klarer sig godt.

- Jeg vil ikke udelukke noget. Nu bliver de fleste af Danmarks kampe vist i primetime på tv. Det betyder, at der er nogle ret store krav til hvor mange seere, der skal være, før hovedkanalen når sit daglige mål på seere.

- Hvis vi kan se, at interessen eksploderer, så vil vi selvfølgelig overveje at rykke en kamp til hovedkanalen, men som udgangspunkt er det rettigheder til TV2 Sport og TV2 Play, siger sportschefen.

Du kan se Danmarks åbningskamp mod Tyskland fra Boxen i Herning fredag 4. maj kl. 20.15 på TV2 Sport. Du kan også se kampen på TV2 Play, hvor du kan købe abonnement for mellem 99 kroner og 129 kroner om måneden.

Danmark er i gruppe med Tyskland, USA, Canada, Finland, Norge, Sydkorea og Letland. De fire bedste lande går videre til kvartfinalerne.

Nicholas Kawamura stopper på DR. Foto: DR Danske kendte Kendt DR-vært stopper efter ti år

Smilet var ikke til at tøre væk, da Ole Henriksen og Laurence Roberts deltog i Elle Style Awards. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Efter 46 år i USA: Nu kan dansk kendis endelig flytte tilbage til Danmark

169 kommentarer
Vis kommentarer