Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Andrew fra 'X Factor': Nu bor jeg alene

Andrew Murray deler nu kun hjem med sin kat, efter at datteren er flyttet ud

Alderspræsidenten i dette års 'X Factor', Andrew Murray, er netop blevet alene hjemme i Helsingør.  (Foto: Mogens Flindt)
Alderspræsidenten i dette års 'X Factor', Andrew Murray, er netop blevet alene hjemme i Helsingør. (Foto: Mogens Flindt)

De seneste 23 år har den dansk-engelske rocksanger Andrew Murray boet i den nordsjællandske by Helsingør. Indtil for ganske nylig sammen med sin datter, 21-årige Maria.

Men nu er 'X Factor'-deltageren blevet alene, da datteren har forladt reden.

- Hun er lige flyttet hjemmefra, den 1. marts. Det er helt nyt, men jeg tror, jeg kommer til at savne hende lidt, siger Andrew Murray, som nu kun deler hjem med sin kat.

Se også: X Factor-grupper: Pissehyggeligt at bo sammen

Med et fødselsår, der hedder 1963, er Andrew Murray den ældste af dette års 12 sangere i ’X Factor’. Og måske også den deltager, der er mest ærlig om, hvorfor han meldte sig til talentkonkurrencen.

- Jeg har min egen dagsorden. Jeg vil være rig og berømt, konstaterer han uden blusel.

Se også: X Factor-dommer: Derfor skulle Sarah ud

Den 53-årige rocksanger, som til daglig pakker medicin for et medicinalfirma i Hillerød, håber, at hans deltagelse i programmet kan puste liv i de tre lettere kuldsejlede bands, han synger i. Især ét af dem, bandet The Counzil, nærer han store forhåbninger til. Der er nemlig ikke covernumre på setlisten, men musik, som han og guitaristen selv skriver.

- Der er ikke rigtig gang i musikken for tiden. Vi spiller desværre ikke jævnligt nok, men forhåbentlig vil ’X Factor’ skabe mere opmærksomhed om det, siger Andrew Murray. 

Smutvej til berømmelse
Han har allerede oplevet effekten af at være på skærmen midt i familiens Danmarks fredagshygge.

- ’X Factor’ er en smutvej til berømmelse. Lige pludselig genkender folk mig på gaden, og især børnene siger hej, og nogen vil gerne have selfies, fortæller Blachmans deltager, som glad og gerne poserer foran mobilkameraerne. 

Andrew Murray er født i den engelske by Sheffield, men flyttede til Danmark som 25-årig i 1988, fordi han havde venner her.

X Factor - 27. feb. 2016 - kl. 19:18 Embrace efter ros: Det er farligt

- I dag siger jeg, at jeg er dansker, for jeg har været længere tid her end i England, forklarer han med en stemme, der stadig har en snert af engelsk accent i sig. 

Kærligheden til musikken blev grundlagt allerede i de tidlige år, men i Danmark begyndte hans musikalske karriere på gaden i København.

Tjente godt på Strøget
- Jeg delte lejlighed med et par stykker, hvor den ene spillede guitar og sang lidt. Han spurgte, om jeg ville med ned på Strøget og tjene lidt penge. Det ville jeg gerne. Min stemme er rimelig kraftig, så vi havde altid en kødrand af mennesker rundt om os. Vi tjente godt. Jeg siger ikke, hvor meget, griner han, men tilføjer:

- Hvis vi havde spillet otte timer hver dag, kunne vi have levet af det, men det var bare på hyggeplan.

Se også: Mette Lindberg langer ud efter Sarah: Det bliver lidt pattet

Se også: Blachman: Det rager mig en skid

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen