Drama i X Factor: Her er Mettes forklaring

Her er forklaringen på, hvorfor Mette Lindberg nægtede at vælge mellem sine to egne

Se interview med Mette her. (Foto: Niels Østergaard)

I fredagens udgave af X Factor fik følelserne frit løb, og det var en historisk dramatisk udgave, der blev præsenteret for seerne.

Mette Lindberg valgte lynhurtigt at kaste håndklædet i ringen for at undgå at vælge mellem Alex og Mads Christian, og dermed skrottede hun en uskreven dommerregel.

Men Mette Lindberg valgte med hjertet ved at lade Remee og Thomas Blachman beslutte, hvem der skulle ryge ud af X Factor, mener hun.

- Det har ikke noget at gøre med, at jeg er ny dommer og ikke har prøvet det før. Det har noget at gøre med, at jeg gerne vil vise mine deltagere respekt ved at undgå at favorisere en af dem, siger Mette Lindberg.

Ifølge dommeren selv overlod hun valget til sine meddommere for at gøre farezonen smagfuld frem for grim og nedgørende. For den tillid, hun har opbygget til sine deltagere, ville hun ikke lade smuldre i det afgørende øjeblik, forklarer hun.

- Jeg afskyr tv-programmer, hvor man nedgør hinanden og griner af hinanden. Godt tv er ofte noget, der viser det grimme i mennesker, og så vil jeg skide på, om det ikke var godt tv i aften. Jeg har ikke lyst til at være sådan et menneske, siger Mette Lindberg.

Dommeren fortæller, at hun både kan se plusser og minusser ved Alex og Mads Christian, og derfor har hun svært ved at vurdere, om den rigtige deltager gik videre.

- Hvis Remee og Blachman havde været uenige om, hvem der skulle ud, så havde jeg selv taget valget, siger Mette Lindberg.

Fight mellem dommerne
Under showet tog drama for alvor fart.

- Det her er fuldstændig absurd, og jeg har brug for jeres hjælp. I har jo også øje for tingene, og jeg føler mig blind i det her, sagde Mette Lindberg til sine med-dommere, da hun skulle beslutte, om det var den 16-årige Mads Christian eller 22-årige Alex, der skulle forlade showet.

Dermed var det Remee og Thomas Blachmann, der måtte smide en af Mette Lindbergs deltagere ud, hvilket fik Remee til at lange ud efter sin kvindelige meddommer:

- Du er helt væk!, sagde han.

Normalt er det den dommer, der har to deltagere i farezonen, som selv skal beslutte, hvem han eller hun vil lade gå videre i showet. Men stik mod gamets udskrevne regler lod Mette Lindberg det være op til de andre at træffe valget.

De besluttede, at det var Mads Christians tur til at sige farvel til X Factor.

71 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere