Familien Danmark kløjs i X Factor-terner

Beslutningen om de ulykkelige terne-unger, der blev spist, blev truffet på potten

Andreas Lynge smed dette nye X Factor-logo på Twitter fredag aften.
Andreas Lynge smed dette nye X Factor-logo på Twitter fredag aften.

Ifølge Murphys Lov vil 'Alt hvad der kan gå galt, gå galt', og det skete for Danmarks Radio fredag aften. En wc-trængende speaker blev hamret op fra potten og traf en hurtig beslutning om at sende små terne-unger, der blev spist af en fed måge ud i hovedet på de uforberedte børnefamilier, som i forvejen var irriterede over, dels at håndboldkampen havde udskudt X Factor, dels at børnenes elskede musikprogram var gået i sort.

De ufrivillige pause i X Factor gjorde åbenbart heller ikke stemningen blandt dommerne bedre. Foto: Mogens Flindt
De ufrivillige pause i X Factor gjorde åbenbart heller ikke stemningen blandt dommerne bedre. Foto: Mogens Flindt
 

Se også: Twitter koger: Hvad bilder DR sig ind

Det fortæller DR i dag på deres hjemmeside:

- I sådan en situation (når programmet går i sort) handler det om at holde hovedet koldt og ikke gå i panik, og der er heldigvis dygtige folk på arbejde til at tage sig af situationen, forklarer DR's underholdningschef Jan Lagerman Lundme.

 

Én af dem var speakeren på DR1 - den person, der taler i pauserne mellem programmerne - som fredag aften var Stine Schwennesen:

- Jeg var lige gået på toilettet, og så hører jeg pludselig, at der bliver hamret på døren, og så er jeg godt klar over, at der er noget galt. Vi handlede hurtigt, og fordi fredag aften er en familieaften, valgte vi at sætte et program på om terner, forklarer hun.

Se også: Derfor gik X Factor i sort

DR har fået en vane med at sætte små video-snaser med dyrebørn på, når der opstår et lille hul i sendefladen. Og det er sædvanligvis meget yndigt, men de sarte poder, som altid elsker dyrebørn, bryder sig ikke om uvarslet at skulle se små terneunger blive slået ihjel. Den slags giver hyl i øjet hjemme i sofaen og meget sure forældre.

Se også: X Factor: Bowie blev Clifforth og Heins banemand

At ternerne så kom efter program-annoncerings-trailere fra DR3, hvor de intetanende små blev præsenteret for ord som blowjob, og hvor en cutter fremviste ar og forklarede, at der skulle skæres dybere næste gang, gjorde ikke miseren bedre.

På Twitter er der dømt klar fadæse, og rigtigt mange skælder ud på DR.

 

- Vi er meget kede af det. Det, børnefamilierne blev udsat for, var et uheld, og meget ubehageligt for dem. Det beklager vi dybt. Da lydpulten røg, så man intet kunne høre på de båndede indslag, viste det sig nødvendigt at lukke det hele ned og genstarte. I en digitaliseret verden, hvor alt er computer-styret, er det nogle gange nødvendigt at slukke alt og ved en genstart håbe, at det hele lægger sig på den plads, det nu en gang er programmeret til. Derfor tog vi også lyden fra studiet, da vi slukkede, og derfor gik der en tid, før alt igen var oppe at køre og virkede efter hensigten. Sådan noget sker desværre, for teknik kan drille - som mange ved, forklarer Jan Lundme til Ekstra Bladet.

Se også: Clifforth & Hein: Svært at sige farvel

Det var også den drilagtige teknik, der gjorde, at de børne-uegnede program-trailere kørte ud over skærmen.

- Vores trailere ligger timet på computeren, men på grund af genstart og al den ged, der gik i systemet, sprang computeren et sæt trailere over og gik videre til dem, der skulle sendes sent om aftenen - længe efter børnefamiliernes sengetid. Det hele gik virkelig galt fredag aften, erklærer Jan Lundme.

27 kommentarer
Vis kommentarer