Mette Lindberg svarer igen på shitstorm

X Factor-dommeren er blevet udsat for en gevaldig shitstorm, siden hun fredag aften ikke selv ønskede at stemme en af sine sangere ud -nu får hun støtte af DR's underholdningschef 

Se interview med Mette Lindberg. (Foto: Niels Østergaard)

'Hun er helt yt. Hun er nosseløs. Mette er et pattebarn. Hun er en skandaløs ringe dommer.'

 Det er blot nogle af de mange skældsord, der er væltet ned over X Factor-dommeren Mette Lindberg, siden hun fredag aften ikke selv  ville tage ansvaret og stemme en af sine egne unge sangere ud af programmet.

Mette Lindbergs unge sangere Mads Christian og Alex var havnet i farezonen. Men Mette lod Blachman og Remee tage det hårde ansvar.  Det har ellers altid i hele tv-programmet historie været en uskreven regel, at en dommer selv stemmer en af sine egne sangere ud, hvis situationen opstår. Og det er første gang nogensinde, at det ikke er sket.

Se også: Drama i X Factor: Mette nægtede at stemme sin egen deltager ud

(artiklen fortsætter under billedet)

Her står Mette Lindberg sammen med sine to sangere Alex og Mads Christian, da de i fredags røg i farezonen. Hun ønskede dog ikke selv at stemme en af dem hjem. (Foto: Mogens Flindt)
Her står Mette Lindberg sammen med sine to sangere Alex og Mads Christian, da de i fredags røg i farezonen. Hun ønskede dog ikke selv at stemme en af dem hjem. (Foto: Mogens Flindt)
 

Se også: Reem er et forbillede for unge indvandrer-piger

Tøsefornærmet
En af Ekstra Bladets læsere skrev også følgende: Hun sidder og spiller tøsefornærmet, fordi seerne har sendt hendes deltagere i omsang.  Det er netop der, at det burde gå op for hende, at hun har fejlet. Og så må hun derefter tage sit ansvar og selv vælge, hvem det skal gå ud over.

Ekstra Bladet konfrontere allerede fredag aften Mette Lindberg med nogle af de kritiske kommentarer fra Ekstra Bladets læsere og fortalte om en læser, der kaldte hende for nosseløs.

Men Mette svarede rapt fra hoften:

- Jeg er også en pige. Jeg er sgu da ikke en mand. Men prøv lige at hør. Jeg synes selv, at det er en styrke og en kærlighed til mennesket, at jeg vælger at sige: I har mig, og jeg står med jer to. Jeg vil ikke stemme et yndlingsbarn ud. Det kan godt være, at det er dårligere tv. Det ved jeg ikke. Jeg viste bare respekt for mine to sangere Alex og Mads Christian, lød det fra Mette Lindberg, der tilføjede:

- Jeg havde det rigtig skidt med, at det var mine sangere Alex og Mads Christian, der skulle i omsang. Det gjorde rigtig ondt på mig i mit mentor-hjerte. Jeg havde ikke set den komme. Jeg synes selvfølgelig, at begge mine sangere skulle have gået videre, mens nogle andre skulle have stået i farezonen, forklarede Mette Lindberg til Ekstra Bladet sent fredag aften.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mette Lindberg var helt knust, da hun i fredags konstaterede, at begge hendes sangere røg i farezonen. (Foto: Mogens Flindt)
Mette Lindberg var helt knust, da hun i fredags konstaterede, at begge hendes sangere røg i farezonen. (Foto: Mogens Flindt)
 

Se også: Blachman: Pumpen var ved at ryge på Andrew

Hvorfor valgte du ikke selv at stemme en af dine egne sangere ud?

- Det er fordi, at jeg har ikke noget favorit blandt Mads Christian og Alex. De er så forskellige, og jeg kunne se forskellige muligheder i dem begge. Når jeg f.eks. ser forældre der tydeligt favoriserer et barn og f.eks. siger, at de har et yndlingsbarn, bliver jeg helt dårlig. Det er noget af det mest krænkende, man kan gøre overfor mennesker, der har tillid og kærlighed til  hinanden.

- Og det er den situation, jeg føler, jeg er i, når jeg skal favorisere enten Mads Christian eller Alex. Derfor vil jeg hellere lade Blachman eller Remee træffe valget. Jeg har stor tillid til deres faglige og musikalske viden.

Det er første gang i X Factor-historien, at det er sket, at en dommer har valgt ikke selv at tage ansvaret i en sådan situation. Hvad siger du til det?

- Jamen. Så har vi jo noget at snakke om.

Mads Christian var i højt humør, da han besøgte Ekstra Bladet. Her står han med en pap-figur af X Factor-dommeren Blacman.(Foto: privatfoto) X Factor - 12. mar. 2016 - kl. 14:00 Jeg er single og har 12 par sko, tre hatte og syv guitarer

Mette har ikke gjort noget forkert
Mette Lindberg får selvfølgelig støtte af DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme:

- Jeg synes, at det er helt urimeligt, at Mette har været udsat for en så stor shitstorm. Hun har nemlig ikke gjort noget forkert.

- Det har været en uskreven regel blandt dommerne lige siden sæson 1, at en dommer selv vælger at stemme sine egne sangere ud, hvis dommeren kommer i en situation som Mette Lindbergs situation i fredags. Men det er jo ikke en officiel X Factor-regel.

- Og det er jo en uskreven regel blandt dommerne, som hun ikke selv har været med til at etablere i og med, at hun er ny dommer. Så hun er egentlig havnet i en situation, hvor hun går efter de officielle regler, nemlig at hun kan gøre, hvad hun vil i den situation, mens der i forvejen eksisterer en uskreven regel blandt dommerne.

- Jeg synes, at det er mega-synd for Mette, fordi jeg synes, at hun er så dygtig en dommer. Hun har jo virkelig løftet sine deltagere.

Hvordan har Mette Lindberg det i dag?

- Hun har det ok. Og hun står ved sin beslutning, siger Jan Lagermand Lundme og tilføjer:

- Jeg synes bare, at det er urimeligt, at Mette bliver angrebet så hårdt på de sociale medier, når hun ikke har gjort noget forkert. Tonen er alt for hård mod hende. Og det er simpelthen ikke retfærdigt. Men jeg skal selvfølgelig ikke gøre mig til dommer over, hvad folk skriver på de sociale medier. Men det er jo en vigtig pointe, at hun ikke har gjort noget forkert. Og det er jo netop det, folk skriver, at hun har.

- Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at der kommer en reaktion, fordi der har været den her uskrevne regel. Og lige da det skete tænkte jeg også, at det var mærkeligt, at hun ikke selv ville tage den beslutning. Men så gik det ret hurtigt op for mig, at hun havde 100 procent reelle hensigter med det.

Se også: 'X Factor': Stædige Reem fik sin vilje

Mette måtte sige farvel til  Mads Christian.(Foto: Mogens Flindt)
Mette måtte sige farvel til Mads Christian.(Foto: Mogens Flindt)

X Factor-dommerne Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
X Factor-dommerne Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

1 af 5 Her står Mette Lindberg sammen med sine to sangere Alex og Mads Christian, da de i fredags røg i farezonen. Hun ønskede dog ikke selv at stemme en af dem hjem. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 5 Mette Lindberg var helt knust, da hun i fredags konstaterede, at begge hendes sangere røg i farezonen. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 5 Mette måtte sige farvel til Mads Christian.(Foto: Mogens Flindt)
4 af 5 X Factor-dommerne Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 5 Mette Lindberg har været udsat for en gigantisk stor shitstorm siden fredag aften. Nu får hun støtte af DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
109 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere