Trods handicap: Derfor ryger Sarah ud af X Factor i aften

KRYSTALKUGLEN: Sarah imponerer mere grundet sit handicap end sin sangstemme, konkluderer dagens X Factor-skribent, der forudser, at aftenens liveshow bliver endestationen for den muskelsvindsramte sangerinde

Det er vitterligt imponerende, hvordan Sarah trodser sin sygdom, men hun synger bare ikke, så man glemmer tid og sted, mener dagens X Factor-skribent. Her afslører Sarah Glerup en anden hemmelighed om sig selv.

Blachman forelskede sig i Sarah Glerup ved første øjekast, og et intenst og næsten magisk øjeblik udspillede sig til bootcamp, da Blachman rejste sig for at kunne se hendes øjne ordentligt og proklamerede, at hun repræsenterer et futuristisk og robotificeret menneske. Hun er hans projekt; hans hjertebarn.

– Det er svært at finde deltagere, der kan hamle op med mig, sagde Thomas Blachman i fredagens X Factor-afsnit. Det falder ikke i god jord hos dagens  X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR). X Factor X Factor-dommen: Blachman er et selvsmagende røvhul

Og det er vitterligt imponerende på alle tænkelige måder, hvordan Sarah trodser sin sygdom og ikke lader sig begrænse af fysiske udfordringer. Det er imponerende, hvordan hun kan synge til trods for, at en respirator trækker vejret for hende. Det fortjener applaus og i særdeleshed respekt. Men (for der er et men) hun synger bare ikke, så man glemmer tid og sted. Hun synger ikke, så man husker det. Man lader sig fascinere af hendes gåpåmod, hendes evne til at hvile i sig selv, men ikke af hendes stemme. Hun synger fint nok. Men også lidt nasalt og mest som en, der skal synge ’Wonderwall’ i lejrbålets skær.

Sarah imponerer således mere grundet sit handicap end sin sangstemme. Og det er flot, at hun mod alle odds er nået så langt, men det er som om, at det er blevet et projekt for Blachman, mere end det reelt set er et spørgsmål om talent og fremtidig sangkarriere. Det tegner til at blive et liveshow fuld af følelsesporno, når man tænker på, at både Sarah og eksnarkomanerne Clifforth og Hein skal indtage scenen. Hvor meget suppe skal vi koge på mønsterbryderhistorierne, og hvor lidt vægt skal vi lægge på talent?

Hvis man placerede Sarahs stemme i en person med en mindre fascinerende historie, havde de færreste jublet. De færreste havde husket. Derfor kan man håbe for Sarah Glerups videre færd i X Factor, at hun kommer til at battle mod de to nordjyske solformørkelser fra The Competition.

Et af aftenens bedste momenter var de to søstre fra Angola, duoen ‘A Sound’, mener dagens X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen). X Factor Dommen: DE har X Factors største nosser

For The Competition er anonyme. De skiller sig hverken ud på den ene eller den anden måde. Jeg måtte granske min hjerne og kapitulere til DR’s hjemmeside for at genkalde mig deres optræden. Det lykkedes ikke rigtigt. Hvad der stod klarest, var Remees kommentar om, at deres oprindelige bandnavn (læs: Kornum og Olesen) mest af alt lød som et tørt bogforlag. De er begge to søde og høflige unge herrer, men de er også helt igennem middelmådige ved siden af de andre deltagere. Derfor har Remsen altså nu genopfundet deres image og døbt dem ’The Competition’. Nok lyder det ikke akkurat som et bogforlag, til gengæld lyder det som et østeuropæisk boyband, der oversælger sig selv på en poppet facon, der ikke rigtig taler ind i nogen som helst målgruppe eller genre. Det får endda en lettere ironisk klang – for hvem giver de egentlig konkurrence?

Remee tager sig til hovedet - han fik det angiveligt ubehageligt over flere af deltagernes manglende talent i aftenens program (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR). X Factor X Factor-dommen: Skabekrukken Remee

Indtil videre har deres koreografi mest mindet om motorikundervisningen i børnehaveklassen, hvor man klappede stavelser og skulle ramme sin næse med fingerspidsen og bind for øjnene. Det bliver spændende at se, om Remee har instrueret dem i faktisk at knipse i takt og at lave den klassiske boyband-sol med udstrakte arme og lidt lette hop på stedet. I så fald er spørgsmålet, om kulminationen af de tre ting kan gøre dem en anelse mere bemærkelsesværdige og hive en kneben sejr hjem for næsen af Sarah.

**

Power-ranking

Her er favoritterne til at vinde X Factor 2016

 

1: Reem

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Synger som en stjerne og hun ligner en stjerne. Hun udstråler overskud og selvsikkerhed og er i det hele taget en fornøjelse at se på. Citybois er stort set de eneste, der har skabt sig en karriere efter X Factor, men allerede nu ligner Reem en ung kvinde, der kan gøre dem kunsten efter. I sidste uge fik hun tårerne til at sprøjte ud af øjnene på Mette Lindberg, og forhåbentligt får hun lov til at blive ved med at være usleben i kanterne.

Blachman var godt og grundigt pigefornærmet i aftenens X Factor-program (Foto: Uffe Kongsted/Polfoto). Film, tv & radio X Factor-dommen: Blachman bliver nok aldrig helt voksen – heldigvis

2: Embrace

(Foto: Mogens Flindt)

Udgør den stærkeste og mest talentfulde af grupperne og er ubetinget Remess stærkeste kort. Angola-søstrene Anilde og Azilda synger rørende smukt, hvad man hverken kan sige om Clifforth og Hein eller drengene i The Competition. Embrace er ydmyge, sjove og skønne, og man får sgu helt lyst til at være veninder med dem. Dog kan man være bange for, at de bliver for hyggelige i længden.

3: Jacob Bering

(Foto: Mogens Flindt)

Ligner og opfører sig som Fedtmule, og man er gennemgående i tvivl om, hvorvidt han oprigtigt gerne vil vinde hele lortet, eller om det bare er en stående joke fra hans side. Absurditeten var gennemført, da Jacob i sidste uge sang Frank Sinatra i sit nussede skiundertøj og lignede en, der ikke havde været i bad siden idrætstimerne i syvende klasse.

Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman har lagt i ovnen til en forrygende sæson, mener Ekstra Bladets X Factor-anmelder (Foto: Tariq Mikkel Khan). TV 4 stjernet X Factor: Blachman tilbage i vanlig form

**

Sidste uges gyldne moment

(Foto: Mogens Flindt)

Remee tog imod Clifforth og Hein og deres endeløse bromance, og de havde som sædvanligt mildest talt følelserne udenpå tøjet, da de skulle synge for deres overlevelse. Deres veludviklede tårekanaler er blevet en fast del af programmet, og bootcampen var ingen undtagelse. De tudede og tudede mellem sang og bjørnekrammere, hvilket fik Remee til grinende at smide en kommentar om, hvorvidt de virkelig brænder for at gå videre. Ironien fes bare ikke ind, og de påbegyndte en brandtale på stedet. Remsen er så akavet i deres selskab, at det er fremragende underholdning i sig selv.

**

Dagens skribent:

 

(Foto: Linda Johansen)

Louise Meyer

Alder: 24 år

Musikalsk baggrund: Mestrer ’Frikadellens flugt over plankeværket’ til perfektion på piano

Rytmisk sans: Gik til hiphop som barn. Siden da har det været meget lidt street og mere til Bambi-siden

All time X-factor præstation: Var uforholdsmæssigt forelsket i Mohamed Ali fra sæson to - især da han sang Beyoncé

46 kommentarer
Vis kommentarer