X Factor-dommen: Blachman er et selvsmagende røvhul

KAMMERTONEN: Blachman kunne få bind for øjnene med tandtråd, når han med en påtaget tænksom mine gav sine deltagere selvsmagende feedback

– Det er svært at finde deltagere, der kan hamle op med mig, sagde Thomas Blachman i fredagens X Factor-afsnit. Det falder ikke i god jord hos dagens  X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).
– Det er svært at finde deltagere, der kan hamle op med mig, sagde Thomas Blachman i fredagens X Factor-afsnit. Det falder ikke i god jord hos dagens X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).

 

Det var nu, det gjaldt. Deltagerfeltet skulle barberes ned fra 15 til ni personer. Det var bootcamp, og de håbefulde deltagere var kun en enkelt sang fra de berømte og berygtede liveshows. Og vi var mildest talt ikke i tvivl om, at det var lige præcis nu, det gjaldt.

(Foto: Ole Frederiksen) X Factor Videre i X Factor: Jeg har spildt 14 år i fængsel

DR havde skruet iscenesættelsen helt i vejret. Vi var på Fejø. Blæsten raserede, og fuglene fløj bort mod fjerne kyster. Remee spejdede ud over det endeløse hav, mens han knappede sin SS-lignende frakke helt op i halsen og konstaterede, at ånderne måtte hidkaldes, så han kunne genvinde heldet – det stod sløjt til med grupperne. En kombination af bedrøvede dådyrøjne og et smørret smil forplantede sig på hans ansigt. Han havde svært ved at holde soldatermasken.

Et af aftenens bedste momenter var de to søstre fra Angola, duoen ‘A Sound’, mener dagens X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen). X Factor Dommen: DE har X Factors største nosser

Var det Star Wars eller X Factor? Man blev en anelse i tvivl, underlægningsmusikken og det amatøragtige skuespil fra dommerne taget i betragtning. Øboerne hejste X Factor-flaget i deres forhaver, mens Mette Lindberg ankom som sexet kaptajn ved færgens ror. Allerede på det tidspunkt var jeg irriteret, men heldigvis tog jeg fejl. Der gik ikke mange minutter, før roen indfandt sig. Det var dejligt at stifte bekendtskab med deltagerne uden et hujende publikum og dommernes påtagede pingpong. Selv Lindbergs dumsmarte bemærkninger var skåret fra. Nu fik vi kun rene musikoplevelser.

Blachman var godt og grundigt pigefornærmet i aftenens X Factor-program (Foto: Uffe Kongsted/Polfoto). Film, tv & radio X Factor-dommen: Blachman bliver nok aldrig helt voksen – heldigvis

Ballet blev åbnet på en plejehjemsstue med Blachmans deltagere. Han sad plantet i en lænestol med et sammenknebent blik, der var Clint’en værdigt (læs: når ikke han dramatisk modtog deltagerne stående med ryggen til, eller rettede på rummets billeder, mens deltagerne sang). Han kunne få bind for øjnene med tandtråd, da han med en påtaget tænksom mine gav sine deltagere selvsmagende feedback:

– Det er svært at finde deltagere, der kan hamle op med mig. Alt, hvad jeg gør, spiller.

Den kan vi så lade hænge lidt til alles fornøjelse.

Et andet sted på Fejø indtog Clifforth og Hein i mellemtiden bådværftet hos Remee i ens tøj: forvaskede jeans, hvide T-shirts og hud, der vidner om talrige minutter i et solarium. Nu havde de ikke kun veninde-tribals, men også et stort, fedt veninde-X på overarmen. Der findes afgjort ingen øvre grænse for deres bromance. Man tænkte: kan de virkelig græde mere, og kan de virkelig bukke deres taknemmelighed mere i neon?

Torben  og Frank hev en stjerne hjem i sig selv, mener dagens X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen). Danske kendte X Factor-dommen: Eks-kriminelle gav programmet mening

Hertil er svaret altid ja. Der er et totalt mismatch mellem form og indhold, og det er stadigvæk fantastisk. Men kan deres fascinerende mønsterbryderhistorie bære dem hele vejen? Remsen er i tvivl.

DR leverede underholdning tilsat den helt rette mængde spænding, da liveshow-deltagerne til slut skulle udvælges. Der var ørådsstemning for alle licenskronerne – hvem var mon det svageste led?

Klipningen var genial og mundede ud i små dueller mellem de sidste to deltagere i hver kategori. Alle de søde, dygtige ukulelespillende piger blev skyllet ud med badevandet.

Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman har lagt i ovnen til en forrygende sæson, mener Ekstra Bladets X Factor-anmelder (Foto: Tariq Mikkel Khan). TV 4 stjernet X Factor: Blachman tilbage i vanlig form

Det blev Kornum og Olesen imidlertid ikke, og et perleøjeblik udspillede sig, da de ellevilde ringede hjem og overbragte nyheden om deres succes:

– Fino bambino, var det korte svar fra mutter.

Mere konfetti kunne der ikke fremkaldes på den nordjyske muld.

**

OP Factor:

 

16-årige Reem sang atter engang så smukt, at Lindberg stortudede. Det gjorde jeg sgu også. Hun er utvivlsomt en stjerne in spe (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).

**

NED Factor:

 

Lillebitte Mads Christian fra Nordsjælland er som snydt ud af næsen på Christopher. Han får utvivlsomt pigerne til at hvine de næste par uger, men han sang altså Justin Bieber med en påtaget hæshed, der mest af alt lød som Kermit, der har røget en kæmpe cigar (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR).

**

Dagens skribent:

(Foto: Linda Johansen).

Louise Meyer

Alder: 24 år

Musikalsk baggrund: Mestrer ’Frikadellens flugt over plankeværket’ til perfektion på piano

Rytmisk sans: Gik til hiphop som barn. Siden da har det været meget lidt street og mere til Bambi-siden

All time X-factor præstation: Var uforholdsmæssigt forelsket i Mohamed Ali fra sæson to - især da han sang Beyoncé

69 kommentarer
Vis kommentarer