X Factor: I aften MÅ Sarah da ryge ud!

 

Et interview med X Factor Sarah, hvor hun blandt andet fortæller om sin seksualitet

Liveshowene startede sløvt i fredags, og især Blachman virkede uoplagt. Han var blødsøden, og rosende gloser fossede decideret ud af hans mund, som havde taget et bad i MDMA – hvert fald når det kom til Remees og Mette Lindbergs deltagere. Han udråbte Reem som årets vinder og sagde, at søstrene fra Embrace havde skrevet historie med deres optræden. Den bedste første optræden nogensinde. Hans egne deltagere stod imidlertid ikke til at redde, for både Sarah og Jacob endte med at skulle synge for deres overlevelse.

– Det er svært at finde deltagere, der kan hamle op med mig, sagde Thomas Blachman i fredagens X Factor-afsnit. Det falder ikke i god jord hos dagens  X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR). X Factor X Factor-dommen: Blachman er et selvsmagende røvhul

Her kastede Remee bolden over til Blachman (hvem sagde iscenesat?), der fik lov til at afgøre, hvilken af hans deltagere der fik lov at overleve. Og her blev spændingen suget ud af programmet. For der herskede ikke megen tvivl om, at valget ville falde på hans yndling, hans robotificerede kunstprojekt, som han tilmed sendte fingerkys programmet igennem. Blachman prøvede at trække pinen ud til Sofie Lindes store irritation, men til sidst gik Sarah som forventet videre til trods for hendes manglende evne til at synge. Og det leder mig hen til min pointe:

Sarah er videre på fredag grundet Blachmans fascination og intet andet. Jacob forlod X Factor foran et buh’ende publikum, der var udtalt utilfredse med Blachmans beslutning. Ud fra seernes og publikums mening at dømme bragte han sine egne deltagere i farezonen ved at iscenesætte dem helt misforstået. Både Sarah og Jacob var lysår bedre, da de fik lov til at synge deres selvvalgte numre. Her skulle Sarah ikke lege robot, og Jacob skulle ikke lege Drake på løbetur i en skov. De skulle bare være sig selv.

Et af aftenens bedste momenter var de to søstre fra Angola, duoen ‘A Sound’, mener dagens X Factor-skribent (Foto: Bjarne Bergius Hermansen). X Factor Dommen: DE har X Factors største nosser

Blachman har kogt så meget suppe på X Factor, at hans bouillonterning er forsvindende lille. Han virker metaltræt og tror end ikke på sit eget projekt længere – det skulle kun være hans eget selviscenesættende egoprojekt, som Sarah angiveligt er en del af.

Deltagerne skulle i fredags vise, om de har det; om de vitterligt har x-factor. Det, der gør, at de kan stå på en scene og fascinere folk. Det, der gør, at seerne husker deres optræden selv efter en lille time, når det er tid til at stemme. Sarah har ikke ’det’, og i aften ryger hun ud. I alle fald hvis seerne får lov til at bestemme. Mange deltagere var forholdsvist anonyme, dog var The Competition en overraskelse. De havde oppet sig under Remees kyndige hænder og leverede en fest i bar mave og kaptajn-jakker omgivet af lækre damer. Som Mette Lindberg sagde: ”Den havde jeg ikke lige set komme!” Og sådan tror jeg, vi var mange der havde det.

Remee tager sig til hovedet - han fik det angiveligt ubehageligt over flere af deltagernes manglende talent i aftenens program (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR). X Factor X Factor-dommen: Skabekrukken Remee

Man kan derfor være bange for, at Mads Christian ender for løverne sammen med Sarah. Han havde endnu engang munden fuld af uld og sang faktisk bare rimeligt dårligt. Det er som om, han gerne vil lyde hæs som Alex, men det bliver påtaget. Til gengæld er han fyldt til randen med charme og lækkert hår, og hans fanskare på Instagram bliver stødt større for hver dag. Man kan helt høre, hvordan teenagehjerterne brister både i virkeligheden og i cyberspace. Og mon ikke det i sidste ende bliver hans redning.

**

Power Ranking

 

1. Reem

 

(Foto: Mogens Flindt).

Reem er på alles læber, og det er hun med rette. Hun manifesterede sin stjernestatus i fredags iført flammende sko. Og i mellemtiden er hun blevet udråbt som vinder af samtlige dommere og i øvrigt alle dem, jeg møder på min vej, unge som gamle. De andre deltagere blegner i hendes nærvær, og får dommerne til at tvivle på deres egne deltagere. Især Blachman er helt på røven over hende og udpeger hende som årets klare vinder. Det er vist officielt, at han ikke tror en bønne på sin egen kategori – har han mon opgivet kampen på forhånd?

 

2. Embrace

(Foto: Mogens Flindt).

Som sædvanligt sang Anilde og Azilda fuldstændig forrygende, men i fredags havde de droppet guitaren og afstresningsmelodierne og gav den i stedet gas som to gange Foxy Browns i guld og store øreringe. Remee har drysset lidt glamour ud over dem, og da de åbnede fredagens program med ’You don’t own me’, var det umuligt ikke at blive blæst tilbage. Der blev klippet imellem en scene badet i gyldent lys og sort/hvid, og det ledte tankerne hen på 60’ernes James Bond. End ikke Blachmans begejstring var til at tage fejl af. Han måtte bøje sig i støvet og give Remsen en kæmpe krammer – og den var velfortjent.

 

3. Alex

(Foto: Mogens Flindt)

Alex indtog scenen med en rammende ro og en sprød stemme, som ingen af de andre deltagere kan efterligne. Blachman mente dog, at han virkede nervøs, men jeg tror ikke, det er at forveksle med hans ydmyghed og oprigtige generthed. Hans sparsomme dansetrin flød naturligt og blendede ind i sangen. Man kan snildt fristes til at forestille sig, at Alex bliver en slags ny dansk John Mayer, der kan sidde med sin guitar og sine store grønne, mens han charmerer piger som drenge med sine selvskrevne sange, der passer til langsomme, lune sommeraftener.

**

Sidste uges gyldne moment

(Foto: Mogens Flindt).

For anden uge i træk nupper Clifforth og Hein ugens gyldne moment. De skiller sig ud, og der blev leveret sprogperler omkring dem. I oplægget til deres optræden starter de med at sige: "Der findes ikke tykt nok tøj til at gemme vores følelser væk". Aftenens kommentar tyder på, at de har forstået, at de er følsomme på en - lad os sige - meget italesat måde. Og rigtigt nok var der tårer. Sofie Linde var imidlertid forberedt og sagde: "Jeg har taget lommetørklæder med, for jeg kan se, at I sveder lidt ud af øjnene." Det kan hun nok godt vænne sig til.

De synger som to Bon Jovi’s in spe, og jeg kan godt se dem fyre den af til Skovrock i Aalborg en sommeraften. Vi mangler bare at høre dem synge ’Living on a Prayer’ snart. Nogle tvivler på, hvor langt de kan nå, men de har en udbredt fanskare hos samfundets skæve eksistenser og hos kvinder på den anden side af 40, der er vilde med Big Fat Snake.

**

Dagens skribent

(Foto: Linda Johansen).

Louise Meyer

Alder: 24 år

Musikalsk baggrund: Mestrer ’Frikadellens flugt over plankeværket’ til perfektion på piano

Rytmisk sans: Gik til hiphop som barn. Siden da har det været meget lidt street og mere til Bambi-siden

All time X-factor præstation: Var uforholdsmæssigt forelsket i Mohamed Ali fra sæson to - især da han sang Beyoncé

33 kommentarer
Vis kommentarer