X Factor-Mette: Remee og Blachman er indspiste

Mette Lindberg føler sig som ny 'X Factor'-dommer nogle gange klemt, fordi de to andre spiller på, at seerne kender dem

Sådan sagde Mette Lindberg, da hun i august 2015 blev præsenteret som ny x Factor-dommer

I fredagens udgave af 'X Factor' fik seerne ud over de berømte terner også lov til at se og høre Remee og Blachman rotte sig sammen mod Mette Lindberg.

Den 32 årige Asteroids Galaxy-musiker svarede dygtigt for sig på dommerpodiet, men overfor Ekstra Bladet indrømmer hun, at hun godt kan føle sig lidt klemt imellem de to alfahanner, der tilmed lejlighedsvis optræder som mimoser og bliver frøken-fornærmede.

Remee og Blachmann kan være rimeligt hårde i filten, mener Mette Lindberg. Foto: Tariq Mikkel Khan
Remee og Blachmann kan være rimeligt hårde i filten, mener Mette Lindberg. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

- De er hårde i filten i deres kritik af især mig, men jeg kan sagtens tage det. Det er med dommerudsagnene i 'X Factor' som det er med teatermake up: Der skal smøres tykt på, før det når ud over rampen. Antydningens kunst tæller ikke. Derfor bliver jeg ikke overrasket, når bølgerne går højt, for vi skal være klare i spyttet. Men Remee og Blachman er altså to divaer, og en gang imellem må jeg lige bede om kammertonen. Og når det sker, falder de to store egoer hinanden om halsen og forbrødrer sig imod mig, erklærer hun.

Der var gang i live chatten, da Clifforth og Hein åbnede for en fri snak med deres fans. Det kaldte på mange smil. Foto: Jakob Jørgensen X Factor - 20. mar. 2016 - kl. 08:44 Clifforth og Hein: Musikterapi og foredrag

Mette Lindberg står også for den linje - siger hun - hvor 'X Factor'-deltagerne skal fylde mest i showet, mens Blachman nok mere hælder til, at dommerne gerne må fylde mere - og være markante.

Mette Lindberg mener, at dommerne og deres egoer skal fylde mindre i programmet. Foto: Tariq Mikkel Khan
Mette Lindberg mener, at dommerne og deres egoer skal fylde mindre i programmet. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Ryster på hovedet
- Vi er klart centrum, men vi skal lave et godt show, og derfor kæmper jeg for, at deltagerne får en god oplevelse. Det er vores - altså dommernes ansvar, at de har det godt, og så leverer de også bedre. Sådan er det.

Se også: Familien Danmark kløjs i X Factor-terner

Som den eneste udøvende musiker i dommertrioen ryster Mette Lindberg på hovedet af Blachmans kritik af hende.

- Han var fremme i skoene i fredags, men det er ok, hvis han så bare selv kunne tåle at få igen af samme mønt. Men det kan han ikke. Remee heller ikke. Seerne lagde sikkert mærke til, hvor prikken han blev, da jeg sagde noget kritisk om Andrew. Og Remee gik helt i selvsving, da jeg kritiserede Embrace. Det må man bare ikke.

Det, som især irriterer den nye dommer, er de to gamle dommeres magt.

Reem er en af Mette Lindbergs deltagere. Foto: Philip Davali
Reem er en af Mette Lindbergs deltagere. Foto: Philip Davali
 

De har magt
- Folk kender dem og er vænnet til at lytte og fæstne lid til det, de siger om de forskellige deltagere. De kan på den måde køre et indspist show og med små virkemidler underminere mine deltagere. Derfor kæmper jeg hårdt for, at seerne skal lære, at de også kan have tillid til mig. Det betyder virkelig noget for min faglige stolthed, at fokus ligger på deltagerne, og at vi får dem til at præstere det bedste, de kan.

Se også: X Factor: Bowie blev Clifforth og Heins banemand

The Asteroids Galaxy er ikke et band, der er voldsom kendt i Danmark. Det er de derimod i udlandet, men Mette Lindberg indrømmer da gerne, at det ikke gør noget, hvis hendes medvirken i X Factor smitter lidt af på bandets popularitet i Danmark.

Hun mener dog, at det nok mest er hende, danskerne lærer at kende - mere end bandet. Men det er set før, at når det regner på præsten, drypper det på degnen.

Ikke høj løn
Mette Lindberg siger, at hun ikke må oplyse, hvad DR giver hende i løn som dommer, men hun nægter at tro på, at hun kun får det halve af de to alfahanner.

Mette Lindberg gav den gas med udseendet som hyldest til David Bowie. Foto: Mogens Flindt
Mette Lindberg gav den gas med udseendet som hyldest til David Bowie. Foto: Mogens Flindt
 

- Folk har helt galt fat i 'de store lønninger', dommerne får. Og desuden aner folk ikke en skid om, hvad pengene går til. Produktionen udbetaler dommerne en vis sum penge per show til sangcoach, producere, tøj og al den slags, som er nødvendigt for deltagerne. Og hver gang, det beløb ikke rækker, må vi selv til lommerne og spæde til, hvilket vi gør, så der er hurtig omsætning, når man gerne vil lave flotte shows i 'X Factor', griner hun.

Se også: Twitter koger: Hvad bilder DR sig ind

I fredags havde den kvindelige dommer selv 'klædt sig ud'. Da der nu var Bowie-night, fandt hun, at tiden var inde til det ekstraordinære look, og det fik hende til at lade sig iføre nogle enorme kunstige øjenvipper.

'Det er måske to edderkopper i ansigtet?' hed det i Facebook-humoren, og Mette indrømmer da også, at det var lidt vildt.

- Men jeg synes, at det grænseoverskridende look netop kan forsvares i Bowie-sammenhængen. Han kalder lige som på noget visuelt ekstra - noget mood-forstærkende, smiler hun.

Se også: Derfor gik X Factor i sort

32 kommentarer
Vis kommentarer