X Factor-stjerner kommer fra samme skole

Både den debuterende 'X Factor'-dommer, Mette Lindberg, og sangerne Frank Clifforth og Sarah Glerup har gået på samme efterskole

X Factor-dommer Mette Lindberg har gået på samme efterskole som Frank Clifforth og Sarah Glerup. (Foto: Mogens Flindt)
X Factor-dommer Mette Lindberg har gået på samme efterskole som Frank Clifforth og Sarah Glerup. (Foto: Mogens Flindt)

I aftes trådte 'X Factor'-dommeren Mette Lindberg, sangerinden Sarah Glerup og sangeren Frank Clifforth fra duoen Clifforth & Hein ind på den store 'X Factor'-scene i DR byen i København.

(Foto. Mogens Flindt). X Factor Sarah ude af X Factor

Men i deres unge dage kunne man finde dem alle tre hænge ud på gangene på Osted fri- og efterskole i Lejre på Midtsjælland.

Sarah Glerup. (Foto: Mogens Flindt). X Factor Mette Lindberg langer ud efter Sarah: Det bliver lidt pattet

Sarah Glerup, der i aftes røg ud, er den af de tre tidligere efterskole-elever, som senest gik på skolen, og hun er bestemt ikke gået i glemmebogen hos musiklæreren Jakob Bjerre, der har været lærer på skolen i knap tyve år.

- Hun var en af de få elever, man kunne føre samtaler med om stort set alt. Hun var meget intellektuel og lidt voksen-agtig allerede dengang. Det var sindssygt spændende at høre hendes syn på livet, selvom hun altså blot var 15-16 år dengang, siger efterskolelæren.

I et interview med Ekstra Bladet fortæller Sarah Glerup om sin seksualitet. Hør interviewet her

Foto: Mogens Flindt X Factor Sarah om farezonen: Det var virkelig bittert

En beskrivelse som Sarah da også selv nikker anerkendende til.

- Jeg har altid været ret nørdet, så på den måde var efterskolen god for mig. Det var virkelig et sted, hvor der var plads til at være sig selv, og man blev accepteret for den, man nu engang var, fortæller Sarah Glerup, som grundet sygdommen muskelsvind har måttet sidde i kørestol det meste af sit liv.

Sarah Glerup gik på Osted efterskole fra 2000-2001. (Foto: Mogens Flindt)
Sarah Glerup gik på Osted efterskole fra 2000-2001. (Foto: Mogens Flindt)

X Factor X Factor-dommer: Det er SÅ cool at være handicappet

År 2000, hvor Sarah Glerup rullede sin kørestol ind på efterskolen, var samme år, som Mette Lindberg forlod skolen.

Jakob Bjerre husker dog tydeligt den talentfulde sangerinde, der i dag er forsanger i bandet The Asteroids Galaxy Tour, og som altså nu debuterer som dommer i DR's populære sangkonkurrence.

- Allerede dengang var hun en virkelig dygtig sangerinde, men hun var samtidig naturlig i hendes måde at give plads til de andre på. Der var altid en glad atmosfære omkring hende, og der var på ingen måde noget krukkeri på trods af, hun var så dygtig, fortæller Jakob Bjerre, som havde Mette Lindberg i musik tre timer om ugen i et år.

Mette Lindberg gik på Osted efterskole fra 1999-2000. (Foto: Mogens Flindt)
Mette Lindberg gik på Osted efterskole fra 1999-2000. (Foto: Mogens Flindt)

Mette Lindbergs akavede spørgsmål er en bevidst taktik fra X Factor-dommeren. (Foto: Mogens Flindt) X Factor X Factor-dommer om sære spørgsmål: Det er psykologisk

Frank Clifforth gik på Osted efterskole fra 1988-1989.

Det var før, Jakob Bjerre blev ansat på skolen, men musiklæreren kender alligevel 'X Factor'-sangeren, fordi Frank i årene efter sit efterskoleophold og frem til 2006 kom tilbage en gang om året for at deltage i den årlige musikcafé på skolen.

- Om det er en lille gymnastiksal eller et stort 'X Factor'-studie er ligegyldigt for Frank. Det ændrer ikke måden, han laver en fest på, så det var altid helt sindssygt, når han kom og spillede, fortæller Jakob Bjerre.

Nu til dags optræder han mest bevæbnet med en guitar, men Frank Clifforth er også en yderst talentfuld fodboldspiller, der tidligere har optrådt i rødt og hvidt (Foto: Klaus Holsting/Polfoto). X Factor 'X Factor'-stjernes hemmelighed: Tidligere landsholdsspiller

Frank Clifforth, som havde en svær barndom på grund misbrug og vold i hjemmet, kigger tilbage på efterskoleopholdet med positive tanker.

- Det var en fed tid, hvor jeg fik en pause fra ansvaret om at passe på min mor og far. På efterskolen blev jeg lyttet til og anerkendt for den person, jeg var, hvor jeg før havde fået at vide, at jeg var en irriterende møgunge, der gjorde alt forkert, fortæller Frank Clifforth.

Frank Clifforth fra duoen Clifforth & Hein gik på Osted efterskole i slutningen af 80'erne. (Foto: Mogens Flindt)
Frank Clifforth fra duoen Clifforth & Hein gik på Osted efterskole i slutningen af 80'erne. (Foto: Mogens Flindt)
 

Efterskolelæreren Jakob Bjerre er i den grad stolt over, at tre af skolens tidligere elever er nået så langt med deres musikalske talenter.

- Jeg tror virkelig, de har fået noget af mentaliteten fra skolen med, som gør, at de tør satse lidt. Idéen med, at hvis det ikke går, så er jeg sku’ god nok alligevel - den solidaritet, tror jeg helt sikkert, kommer nede fra os på Osted efterskole.

Kendte X Factor-deltagers hårde fortid: Min stedfar tæskede mig bevidstløs

12 kommentarer
Vis kommentarer