'X Factor'-stjernes hemmelighed: Tidligere landsholdsspiller

Den ene part af duoen Clifforth & Hein har været til VM med hjemløselandsholdet i fodbold

Nu til dags optræder han mest bevæbnet med en guitar, men Frank Clifforth er også en yderst talentfuld fodboldspiller, der tidligere har optrådt i rødt og hvidt (Foto: Klaus Holsting/Polfoto).
Nu til dags optræder han mest bevæbnet med en guitar, men Frank Clifforth er også en yderst talentfuld fodboldspiller, der tidligere har optrådt i rødt og hvidt (Foto: Klaus Holsting/Polfoto).

Det er ikke kun sangstemmen, der fungerer hos Frank Clifforth, som er den ene part af duoen 'Clifforth & Hein', som stiller op som en af Remees grupper i X Factors første liveshow, der bliver sendt på DR i aften.

Også sangerens fødder kan bruges til noget.

Frank Clifforth repræsenterede nemlig Danmark, da han var med hjemløselandsholdet til 'VM i Gadefodbold for Hjemløse' i 2007, da mesterskabet blev afholdt på dansk jord.

Holdet fik med deres fjerdeplads ud af 48 lande den bedste placering nogensinde ved et VM for hjemløse.

- Det var mega vildt. Det der med at trække landsholdstrøjen ned over hovedet. Det var vildt. Det er jo det danske landshold, uanset om det er hjemløselandsholdet eller ej, siger den 43-årige X Factor-deltager om sin fodboldfortid.

Torben og Frank viser deres spritnye 'X Factor'-tatoveringer frem i aftenens program. De har fået tusserne, selv om de foreløbig 'kun' er nået til bootcampen.  (Foto: Bjarne Bergius Henriksen/DR) TV X Factor-Torben: Derfor bruger jeg høreapparater

Allerede dengang fik Frank Clifforth sin sangstemme frem i lyset. Det skete, da han fik lov til at lave VM-sangen til landsholdet.

- Vi gik gennem gaderne inde i København og hele vejen ind til Rådhuspladsen. Der var et menneskehav af folk fra forskellige lande, og så fyrede de min sang af. Hold kæft, det var vildt!, fortæller Frank om oplevelsen.

Det danske hjemløselandshold har nu fået sin egen VM-slagsang. (Foto: Ombold.dk) Event & Kultur Hjemløse skriver VM-sang

CD-coveret med Frank Clifforth (nummer to fra højre i forreste række) og resten af hjemløselandsholdet i 2007. (Foto: Ombold.dk)
CD-coveret med Frank Clifforth (nummer to fra højre i forreste række) og resten af hjemløselandsholdet i 2007. (Foto: Ombold.dk)

- Sangen handler om at byde de andre 47 lande velkommen. Om respekt og fair play, og om at vi mistede vores kammerat Peter til stofferne. Det har andre hold sikkert også prøvet. Alle fra det danske hold har skrevet et ord eller en sætning som inspiration til sangen, så historien kom bare til mig, fortalte Frank Clifforth, da Ekstra Bladet interviewede ham om sangen i 2007.

Du kan høre VM-sangen, som Frank Clifforth skrev i 2007, herunder:

Glæder sig til i aften
Duoen Clifforth & Hein er siden deres første audition i X Factor, hvor de åbnede op for deres hårde fortid med misbrug og vold, blevet taget godt i mod af både seere og dommere.


(Foto: Lars Skaaning/Polfoto).

Drengene glæder sig derfor helt vildt til at stå på den store X Factor-scene for første gang i aften.

- Vi er mega spændte. Det bliver så fedt at stå på scenen, siger Torben Hein og fortsætter:

- Nu skal vi bare ud over kanten og vise, at nu er vi her altså.

Kendte X Factor-deltagers hårde fortid: Min stedfar tæskede mig bevidstløs

1 af 2 Frank Clifforth (højre) fra Clifforth & Hein er tidligere landsholdsspiller på hjemløselandsholdet. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Nu til dags optræder han mest bevæbnet med en guitar, men Frank Clifforth er også en yderst talentfuld fodboldspiller, der tidligere har optrådt i rødt og hvidt (Foto: Klaus Holsting/Polfoto).
9 kommentarer
Vis kommentarer