Game of Thrones-Birgitte: Presset er stort

Birgitte Hjort Sørensen er aktuel i den nye sæson af Game of Thrones, og det danske stjerneskud kan mærke, at hun er oppe i den tunge liga

Hør Birgitte Hjort fortælle om sin medvirken her

Skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen slog for alvor sit navn fast med rollen som stædige journalist i tv-serien 'Borgen'. Siden er det kun gået fremad for den danske skuespiller, der netop nu er aktuel i HBO's amerikanske hitserie Game of Thrones.

Birgitte Hjort Sørensen sidder her i tronstolen i Imperial Biografen.(Foto: Anthon Unger) Filmnyheder - 10. apr. 2015 - kl. 14:43 Birgitte Hjort: Sjovt at lege røver og soldat i Game of Thrones

Med sin deltagelse i den store amerikanske tv-produktion kan den danske skuespiller også for alvor mærke, at hun nu er endt i den tunge liga, hvor der er skruet op for intensiteten.

- Når det hele er så meget større, og mange flere mennesker er afhængige af, at man gør sit arbejde ordentligt, så bliver presset større, siger Birgitte Hjort Sørensen torsdag aften til den danske gallapremiere på sæson fem.

- Der er pludselig en hel verden, der ser med, så der hviler et andet ansvar på os, og det kan man mærke på folk. De strammer sig virkelig an, siger skuespillerinde og roser holdet bag serien for at være meget professionelle.

Emil Thorup poserer her med to Game of Thrones-statister.(Foto: Anthon Unger) Filmnyheder - 10. apr. 2015 - kl. 16:37 Hvorfor fanden fik jeg ikke en rolle i Game of Thrones?

Talte med Waldau inden optagelserne
Allerede inden optagelserne havde hun dog hørt en masse godt om tv-serien fra sin danske kollega Nikolaj Coster-Waldau, der har spillet rollen som Jaime Lannister i alle fem sæsoner.

- Jeg kender Nikolaj fra nogle år siden, hvor vi lavede film sammen, så vi snakkede lidt i telefon sammen undervejs, og han gav mig nogle gode råd, hvilket var rart.

- Han sagde, at holdet var smaddersøde, og at jeg sagtens kunne klare det, fortæller skuespillerinden, der er i den kommende sæson spiller en af de vilde, der kommer fra området nord for muren.

Birgitte Hjort Sørensen sidder her i tronstolen i Imperial Biografen.(Foto: Anthon Unger)
Birgitte Hjort Sørensen sidder her i tronstolen i Imperial Biografen.(Foto: Anthon Unger)
 

1 af 2 Birgitte Hjort Sørensen sidder her i tronstolen i Imperial Biografen.(Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Smukke Birgitte Hjort ankom sammen med sin kæreste Mikkel Frey Damgaard til gallapremieren på Game of Thrones.(Foto: Anthon Unger)
9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere