Jan skylder en million væk: Skrev under uden at se beløbene

Jan er fyldt med gode undskyldninger, for hans dårlige økonomi er slet ikke hans egen skyld

Jan skal droppe de mange undskyldninger. Han skal lære at tage ansvar for sin egen økonomi Foto: TV3 presse
Jan skal droppe de mange undskyldninger. Han skal lære at tage ansvar for sin egen økonomi Foto: TV3 presse

Se også: Annette Heick forsørger sin mand: Så lidt får han i månedsløn

58-årige arbejdsledige Jan fra Sparkær ved Viborg er den ulykkelige ejer af en stor gæld. Faktisk skylder han samlet omkring en million væk til realkreditinstitut, banken og til kviklån. Det ved Jan bare ikke, da økonomi er noget andre altid har ordnet for ham.

- Papir- og pengesager har jeg aldrig haft styr på. Det fatter jeg nul af, fortæller Jan til 'Luksusfældens'-eksperter Carsten Linnemann og Kenneth Hansen.

Jan har meget svært ved at se, at han selv har skylden for sine økonomiske problemer. Han mener, at det er det gamle arbejde, som er skyld i, at han i dag er arbejdsløs. De gav ham ikke en blød start da han blev raskmeldt efter en depression.

Banken har også have rådgivet ham forkert i forbindelse med et tidligere hussalg, hvilket resulterede i et økonomisk tab. Så var det hele også ekskærestens skyld med kviklånet.

Se også: Riis har barberet syv mio. af prisen

Jans kviklåns-gæld er optaget sammen med en ekskæreste. Jan mener bare ikke selv, at gældens størrelse er hans skyld. Han skrev bare under på papirerne uden at se lånebeløbet.

Det lånte beløb er på 150.000 kroner, og det er noget nær umuligt for Jan nogensinde at komme af med gælden til Ekspressbank. For selv om han afdrager med 3000 kroner hver måned, så bliver gælden bare ikke mindre. Jan afdrager kun på renterne og ikke på selve gælden.

Jan får indblik i, hvordan kviklån reelt fungerer. Foto: TV3 presse
Jan får indblik i, hvordan kviklån reelt fungerer. Foto: TV3 presse
 

Drømmen om fælles hjem
I dag er Jan kæreste med 64-årige Ulla. Parret bor i hvert deres hus, men har en drøm om at flytte sammen. Det, som afholder dem fra at have en fælles adresse, er økonomien. Næste år skal Ulla på folkepension, og hun frygter, at det udbetalte beløb vil blive reduceret, hvis hun bor sammen med Jan.

Jan er vild med at bygge, og har selv opført en garage ved sit eget hus. Den har han nu pillet ned og er ved at genopføre ved Ullas hus i stedet. Det er bare ikke så smart ifølge økonomisk ekspert Kenneth Hansen, for det er med til at forringe værdien af Jans hus.

Hvis Jan vil bo sammen med Ulla, skal garagen tilbage til dens oprindelige placering hos Jan, for ellers kan huset ikke blive solgt, og parret kan ikke flytte sammen.

Se i aften på TV3 klokken 20, om Jan dropper undskyldningerne, får genopført garagen, og om han flytter sammen med Ulla.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen