Kongehus-ekspert: Han ydmyger sin kone

Trine Villemann mener, kong Henrik ydmyger dronningen og rækker fuckfinger til danskerne med sin tur til Venedig

Se videogalleri fra Henriks tur i Venedig. (Privatfoto)

Ved du noget om kong Henriks tur til Venedig? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

- Det er et sindssygt dårligt signal at sende - især til sin kone. Men det er jo i virkeligheden også at give danskerne fuckfingeren, siger kongehusekspert Trine Villemann, der har skrevet flere bøger om det danske kongehus.

Dronningen måtte undvære prins Henrik i karetturen. (Foto: Anthon Unger) Danske kongelige - 16. apr. 2015 - kl. 15:42 Dronningen: Jeg savnede min mand ved min side

Hun mener, at kong Henrik udmærket har været klar over, hvilke konsekvenser Venedig-rejsen kunne få og ikke mindst, hvilket signal det sender til den danske befolkning at rejse af sted så kort tid efter en sygemelding til en af kongehusets største begivenheder.

- Det her behøver ikke betyde, at han ikke har været syg, men man skal jo tænke sig om. Især når man lige har meldt afbud til en af de største fester, der er i et kongehus.

- Så skal man tænke sig om i forhold til, hvad man gør, og på den led er det bare et sindssygt dårligt signal, siger hun til Ekstra Bladet.

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet afsløre, at den 80-årige konge ikke var for syg til at tage et smut til Venedig i weekenden, hvilket kongehuset også har bekræftet.

Da Henrik fyldte 80 i juni sidste år blev det fejret på Chateau de Cayx i Frankrig med hele familien ved hans side. (Foto: Fred Lancelot/Polfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 10:51 For syg til konens fødselsdag: Henrik alene i Venedig

Artiklen fortsætter under billedet...

Der er vist ingen tvivl om, at kong Henrik var i Venedig i weekenden. Her spottede en dansker kongen på Markus-pladsen - et af de mest turistede steder i Venedig. (Privatfoto)
Der er vist ingen tvivl om, at kong Henrik var i Venedig i weekenden. Her spottede en dansker kongen på Markus-pladsen - et af de mest turistede steder i Venedig. (Privatfoto)
 

Trine Villemann er overbevist om, at det har været kong Henriks helt egen beslutning at rejse sydpå.

- Der er ikke nogen, der fortæller Henrik, hvad han skal gøre. Heller ikke dronningen.

- Men kan man sige noget om, hvad det her siger om deres forhold, når han gør sådan noget?

- Han er kong Henrik derhjemme og gør, hvad det passer ham.

- Og det er jo frygtelig ydmygende. Han ydmyger sin kone og vores dronning endnu en gang, siger Trine Villemann og henviser til, da han for kort tid siden endnu en gang løftede sløret for, hvor ærgerlig han er over ikke at blive tiltalt konge.

Se også: Her gik det galt på dronningens dag

- Her sad han i en sofa på Fredensborg Slot og fortalte hele den internationale presse, at han var sur på sin kone over, at hun ikke ville gøre ham til majestæt, så de kunne være ligestillede.

- Vi danskere er vant til ham. Men over for den udenlandske presse, var det så ydmygende for hende. For nu kommer alle spørgsmålene. Var han virkelig syg, eller gad han bare ikke? Og det er ikke fair over for vores dronning.

Ved du noget om kong Henriks tur til Venedig? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

241 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere