Apanagen ryger: Nu skal Alexandra på arbejde

Der er langt fra Amalienborgs bonede gulve til rundbordsdebatter på et amerikansk universitet, men det er nu realiteten for den tidligere prinsesse Alexandra

Grevinden skal til at undervise unge studerende i USA. Foto: Jonas Olufson/POLFOTO
Grevinden skal til at undervise unge studerende i USA. Foto: Jonas Olufson/POLFOTO

Se også: Andreas Bo afslører: Nyforelsket i mor til to

Se også: Lukas Graham køber kæmpe kasse til vanvittigt beløb

Fra 2020 er det slut med leve på offentlige ydelser for grevinde Alexandra, da hun har valgt at frasige sig sin apanage i forbindelse med, at prins Felix fylder 18 år.

Derfor er det også nødvendigt for den tidligere prinsesse, at hun får stablet en karriere på benene indenfor de næste tre år, så hun er sikret en indtægt i fremtiden.

Nu har grevinde Alexandra fået sig et officielt job på det amerikanske universitet Indiana University Kelley School. Det bekræfter universitetet på deres hjemmeside.

Inden grevinden mødte prins Joachim og blev prinsesse Alexandra, var hun vicedirektør i GT Management Ltd. i Hongkong. Nu får hun muligheden for at bruge erfaringerne fra sin tidligere karriere til at lære fra sig på det amerikanske universitet.

Jobbet indebærer blandt andet, at grevinde Alexandra skal deltage i rundbordsdebatter, hvor hun skal forklare de studerende om erhvervslivet, og hvordan det hele fungerer i både den private- og offentlige sektor.

- Jeg glæder mig meget til opgaven, og ser det som et stort privilegium at få den mulighed, udtaler grevinde Alexandra til Her & Nu.

Se også: Fire måneder efter skilsmissen: Nyt par i kongehuset

Grevinde Alexandras officielle arbejdstitel vil være 'leader-in-residence'. Første gang, Alexandra skal undervise i Indiana, er fra 23. til 27. oktober. Jobbet er foreløbig sat til at vare indtil skoleåret 2017-2018 slutter.

I september 2017 udgav grevinde Alexandra, sammen med Timothy L. Fort fra Indiana University Kelley School, bogen 'How Ehtical Leaders Build dynamic Businesses - The Sincerity Edge'.

Bogen handler om, hvordan virksomheder og ledere kan fremstå troværdige og ikke mindst træffe gode beslutninger i fremtiden.

Ekstra Bladet har talt med grevindens sekretær, der bekræfter historien.

Se også: Norsk 'prins' dropper studierne: Scorer job hos kendt designer

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen