Den spanske konge fyret af naturfond

WWF har frataget den spanske konges titel som ærespræsident. For man må ikke skyde elefanter, når man har sådan en titel

Spaniens konge Juan Carlos kan bare ikke lade være med at lave fadæser. Nu er han blevet fyret som ærespræsident for WWF. Årsag? Han har været på elefantjagt. (Foto: DPA)
Spaniens konge Juan Carlos kan bare ikke lade være med at lave fadæser. Nu er han blevet fyret som ærespræsident for WWF. Årsag? Han har været på elefantjagt. (Foto: DPA)

Efter 44 år som ærespræsident i Verdensnaturfonden i Spanien er det slut for spanske kong Juan Carlos. WWF meddelte nemlig i dag, at de har frataget kongen den ærefulde titel.

Årsagen er angiveligt, at kongen i april deltog i en hemmelig elefantjagt-safari i Botswana, og siden det kom frem, har dyreaktivister krævet, at kongen træder tilbage fra sin ærespræsidentpost.

Læs også:

Se også: Dyreaktivister kræver Juan Carlos' afgang

Men da de ikke er sket, har WWF, hvis hele eksistensberettigelse handler om at bevare truede dyrearter, taget konsekvensen af det og har i stedet fyret ham.

Tronæblet falder ikke lang fra skandale-kongen
Den spanske konge Juan Carlos har de seneste måneder været midtpunkt i skandaler om utroskab og anden snavs, og elefantjagten er blot den seneste af kongens pinlige affærer.

Men han er ikke alene, for de andre medlemmer af kongefamilien kan også finde ud af at lave fadæser. Svigersønnen, Inaki Urdangarin, er mistænkt i en korruptions-sag om at have misbrugt midler i en non-profit fond, han selv har startet.

Læs også:

Se også: Dansk golddigger i kongelig spansk sexskandale

Og i påsken skød kongens 13-årige barnebarn Felipe sig selv i foden, selv om man ifølge spansk lov skal være over 14 for at bruge gevær.

Læs også:

Se også: Kongens barnebarn skød sig selv i foden

Danmarks prins Henrik er præsident for den danske Verdensnaturfonden. Men heldigvis for ham, risikerer han ikke samme nedværdigelse, fordi han højst skyder et par fasaner eller 'en røv' i jagtsæsonen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen