Afsløring: Kong Henrik til hemmelige undersøgelser på Riget

Torsdag middag blev kong Henrik undersøgt på Rigshospitalet i København

Kong Henrik var torsdag middag til undersøgelse på Riget. (Foto: Finn Frandsen)
Kong Henrik var torsdag middag til undersøgelse på Riget. (Foto: Finn Frandsen)

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at kong Henrik går til hemmelige undersøgelser på Rigshospitalet i København.

Den 80-årige franskmand var torsdag på sygehuset. Det bekræfter kongehusets kommunikationschef.

- Jeg vil bekræfte, at han var på Rigshospitalet for at få foretaget nogle undersøgelser, siger Lene Balleby.

Afsløringen af, at kong Henrik sandsynligvis ikke er helt frisk, kommer efter at han i sidste uge måtte sygemelde sig i forbindelse med dronning Margrethes 75 års fødselsdag.

Da Henrik fyldte 80 i juni sidste år blev det fejret på Chateau de Cayx i Frankrig med hele familien ved hans side. (Foto: Fred Lancelot/Polfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 10:51 For syg til konens fødselsdag: Henrik alene i Venedig

- Det var en ganske særlig oplevelse at køre gennem byen i dag med så mange mennesker langs ruten. Kun savnede jeg min mand ved min side. Han ligger derhjemme og savner at være med, men jeg skulle hilse mange gange, sagde dronningen i sin tale torsdag aften.

Fredag meldte kong Henrik afbud til en jagtmesse, han skulle have åbnet. Men han var åbenbart ikke mere sløj, end at han kunne sætte sig i en bil og køre til Hamborg og derfra flyve til Venedig.

Se alle billederne i galleriet ved at klikke på 'næste'. (Privatfoto) Danske kongelige - 20. apr. 2015 - kl. 13:10 Se billederne fra Henriks Venedig-tur

Her opholdt kong Henrik sig i weekenden og så alt andet end syg ud på de billeder, som Ekstra Bladet har kunnet vise fra hans rejse.

Tirsdag vendte kong Henrik tilbage til Fredensborg, og i går var han altså på Rigshospitalet.

Læs hele historien og se billederne i EKSTRA

Prins Henrik var torsdag eftermiddag til undersøgelse på Rigshospitalet i København. (Privatfoto) Kendte Se billederne: Her er kong Henrik på vej fra hemmelige undersøgelser

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

195 kommentarer
Vis kommentarer