Alexandra færdig i Unicef

Grevinden stopper efter 15 år som protektor

Det er turbulent tid, grevinde Alexandra går igennem i disse måneder. Skilsmisse, ny bolig og nu siger hun også farvel til organisationen Unicef, som hun har været protektor for i 15 år.

Danske kendte - 14. maj. 2016 - kl. 23:01 Alexandra om bruddet med Martin: Det var hårdt og skete hurtigt

Det her Unicef netop meddelt i en pressemeddelelse.

- Grevinde Alexandra har igennem 15 år gjort en meget stor forskel, og hun har været en fantastisk ambassadør for Unicef, siger bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen i pressemeddelelsen.

Så sent som i sidste uge var grevinde Alexandra på sin sidste officielle opgave for Unicef Danmark, da hun var blandt talerne, da et rådgivningscenter for børn og forældre åbnede i det fattige bulgarske Vidin-distrikt. Centret er finansieret af Unicef i samarbejde med Velux-fonden.

Se også: Nu ryger Martin helt ud af Alex' liv

Det er ikke først gang, at Alexandra mister en protektion. Tilbage i august 2014 stoppede hun som protektor for Danmarks Radios Pigekor, efter at have fulgt dem tæt i 19 år.

Tidligere har museet Arken valgt at stoppe samarbejdet med Alexandra.

Hun blev strittet ud af museets ledelse, der i et brev meddelte hende beslutningen om, at hendes tid som protektor var forbi.

Alex' hverdag går med alt andet end arbejde. Her er hun på vej til yoga. (Arkivfoto: Anthon Unger). Kendte Så lidt bestiller Alexandra

Brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, er underskrevet af Arkens bestyrelsesformand, Ole Bjørstorp, og museumsdirektør Christian Gether. 

Her indleder museets ledelse med en ros for hendes virke, hvorefter det meddeles: 

'I lyset af Grevindens mange gøremål og kostbare tid anser Arken det som et respektfuldt skridt at bringe protektionen til ophør.'

Grevinde Alexandra er fortsat protektor for Dansk Blindesamfund, Dyrefondet, Fyrtøjet – Et kulturhus for Børn, Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød, Fobu, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Odense Zoo, Parkinsonforeningen, Randers Regnskov og Svenske Villa Fonden og The English-Speaking Union of Denmark.

Alexandra følger prins Felix i skole

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen