Alexandra skal skilles: Martin får ikke en rød reje

Martin Jørgensen må klinke skilsmisse-sårene uden en rød reje af Grevindens millionformue

Martin Jørgensen får ikke en rød reje af Grevindens formue oven på skilsmissen. (Foto: Mogens Flindt)
Martin Jørgensen får ikke en rød reje af Grevindens formue oven på skilsmissen. (Foto: Mogens Flindt)

Et af Danmarks mest celebre par skal skilles

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen går nemlig fra hinanden efter otte års ægteskab.

Det har Alexandras advokat, Mette Ravn Steenstrup, oplyst i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag, hvor det samtidigt fremgår, at Martin Jørgensen flytter fra parrets fælles hjem på Østerbro.

Martin må vinke farvel til huset i tilfælde af skilsmisse, men han hæfter stadig for gælden i et hus, han ikke ejer. (Arkivfoto: Sisse Stroyer/Her & Nu). Kendte Martin hæfter for Alex' husgæld

Der bliver dog ikke nogen kamp om Grevindens millionformue oven på skilsmissen. Da parret blev gift den  3. marts 2007 Øster Egede Kirke på Sydsjælland tegnede de en ægtepagt, der betyder, at Alexandra ikke skulle dele sin formue med sin mand ved en eventuel skilsmisse.

Ligeledes kan Matin Jørgensen også tage de økonomiske aktiver med ud af ægteskabet, som han bragte med ind i for lidt over otte år siden.

Ægteparret har ellers levet en tilværelse på den økonomiske solside. Ud over, at Alexandra får 2,3 millioner kroner om året af skatteyderne i apanage oven på skilsmissen med Prins Joachim, har de siden brylluppet lånt i gennemsnit 885.000 kroner hvert år.

Se også: Nu har Alexandra 15,6 mio. i friværdi

Gigantisk friværdi
Ud over dette har hun en gigantisk friværdi på 15,6 millioner kroner. Det kunne Ekstra Bladet fortælle i august efter at have gennemgået værdien af hendes forskellige boliger.

Da hun og prins Joachim gik fra hinanden i 2004, fik Alex kvit og frit et hus af Joachim, der betalte 7.250.000 kroner for det 356 kvadratmeter store hus på Svanemøllevej nord for København.

I dag er huset - hvis det sælges til den kvadratmeterpris, der er i kvarteret, mere end 15,3 millioner kroner værd.

Godt nok har hun en gæld på 6,2 millioner kroner, men det giver alligevel en friværdi på cirka 9,1 millioner kroner.

Se også: Alexandras skilsmisse: 'Et stort tab for prinserne'

Men ikke nok med det.

Den stenrige Grevinde har også to ejendomme i Tyrkiet, der i alt er købt for 6,3 millioner kroner. Det giver hende en samlet en friværdi på et stykke over 15 millioner kroner.

Præcist hvor mange aktiver Martin Jørgensen har bragt ind i forholdet vides ikke.

Til daglig er han fotograf i sin fars firma, 'JJ Film', som står bag en lang række dokumentarfilm, blandt andet flere om den danske kongefamilie.

 

81 kommentarer
Vis kommentarer