Amerikansk ambassadør: Henrik var savnet

Rufus Gifford mødtes med dronningen og kronprinsparret

Rufus Gifford var en af de særlige gæster, der fik håndtryk af den ensomme majestæt i dag. (Arkivfoto: Philip Davali)
Rufus Gifford var en af de særlige gæster, der fik håndtryk af den ensomme majestæt i dag. (Arkivfoto: Philip Davali)

En af de mange særligt indbudte, der i dag fik et royalt smil og håndtryk med sig ud i kulden, var den 41-årige farverige amerikanske ambassadør Rufus Gifford.

Se også: I dag er det Kong Henriks første som pensionist

Han er i den brede befolkning bedst kendt for sin hovedrolle i DR3's realityserie 'Jeg er ambassadøren fra Amerika', sine talrige optrædener på de røde løbere og den opsigtsvækkende bog 'Ambassadøren - historien om en amerikansk drøm', hvori han blandt andet fortæller om sin seksualitet, og hvordan hans ægtemand dyrlægen Stephen blev seksuelt misbrugt som barn.

Se også: Bog om USA-ambassadør: Guvernørdrømme og sexmisbrug

En dejlig tradition
Efter sit møde med dronningen og kronprinsparret fortalte Gifford til TV2 News, at han savnede Henrik, som han gennem sit officielle arbejde i Danmark har mødt talrige gange.

- Dronningen og kronprinsparret har altid taget imod os med åbne arme, så det er en dejlig tradition for os, sagde Rufus Gifford om tirsdagens besøg på de bonede gulve.

Dronningen ankommer mutters alene til nytårskur på Christiansborg Slot. (Foto: Linda Johansen) Danske kongelige - 5. jan. 2016 - kl. 12:57 Ensom majestæt: Dronningens første arbejdsdag uden Henrik

Det er hans ret
På spørgsmålet om, hvordan det havde været at deltage i en nytårskur uden Henrik ved Margrethes side sagen Rufus:

- Det er naturligvis hans ret, men han vil helt sikkert blive savnet. Vi har nydt at møde ham de tidligere år, men ting ændrer sig jo, og det er helt fint.

Gifford er tidligere manuskriptforfatter i Hollywood. Han var desuden finansdirektør på Barack Obamas valgkampagne i 2012.

Se også: Quiz: Kender du din konge?

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!