Prins Henrik: Jeg bliver uretfærdigt behandlet

Franskmanden brokker sig igen over, at han ikke er konge af Danmark

Han har i 45 år levet i Danmark som prins og prinsgemal.

Men det er bare ikke nok for prins Henrik.

Nu brokker den 78-årige franskmand sig igen over, at han aldrig blev konge af Danmark.

Det sker i et interview i det franske ugeblad Point de Vue, hvor han sammen med prinsesse Marie stiller op til en snak om at være fransk i den danske kongefamilie.

Læs også:

Se også: Prins Henriks hund trafikdræbt

Og ifølge Henrik har Marie det meget nemmere end ham.

– Du, min kære svigerdatter, har et normalt ægteskab, hvor du og din mand er lige. Han er en prins og du er en prinsesse. Men sådan er det ikke i mit tilfælde. Der er ingen grund til, at jeg ikke skulle være på samme niveau som min kone, brokker Henrik sig på ny over sin rolle som underhund i forhold til Margrethe.

Han har tidligere brummet over, at han ikke blev konge, når nu kongers koner bliver dronninger. Og trods sit privilegerede liv og sin fine titel, der får folk til at bukke og skrabe, brænder ydmygelsen i den stolte franskmand.

Læs også:

Se også: Prins Henrik i gips i to uger

– Jeg mener, og det vil jeg mene til den dag, jeg dør, at jeg er nummer to. Og i øvrigt er jeg ikke den eneste, der har det sådan. Prins Philip deler holdningen. Det er en omvendt diskrimination, siger Henrik.

Og peger på ny på fortiden som et argument for, at han burde tituleres konge.

– For 5000 år siden gjorde dronninger deres mænd til konger. Det engelske system var undtagelsen og det blev fulgt af Danmark og Holland. Og jeg ved ikke hvorfor, siger Henrik.

Og sender følgende svada af sted, som kun kan være rettet mod dronningen, der i sidste ende har besluttet, at Henrik skal forblive prinsgemal:

– Uretfærdigheden er svær at håndtere.

Læs også:

- Jeg har været glad for Dr. Xu, forklarer Prins Henrik til Ekstra Bladet. (Foto: Kristian Linnemann) Sundhed - 25. maj. 2012 - kl. 11:43 TV: Prins Henrik glad kunde hos Dr. Fusk

Det er ikke kun den manglende kongetitel, som har givet Henrik knubs i det søde liv på de bonede gulve. I et interview for mere end ti år siden snøftede han over, at danskerne og hoffet mente, at kronprins Frederik var nummer to på rangstigen, mens han var degraderet til 3. pladsen.

Dengang flygtede han til sit vinslot, hvor han slikkede sår, indtil familien kom ned og i overværelse af pressen pustede på hans sår.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at prins Henrik er så sikker på, at han burde være konge, at han under en rejse til Sicilien præsenterede sig som konge af Danmark.

Der er ikke meget, der tyder på, at dronning Margrethe derhjemme slipper for Henriks plageri om at blive konge.

Trods 45 år med afvisninger af det, der må betegnes som hans mest brændende ønske.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!