Prinsesse Marie: Det værste jeg har oplevet

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp besøgte prinsesse Marie Cambodjas hovedstad, Phnom Penh, og slummen chokerede hende

Prinsesse Marie synes, det var hårdt at se de fattige kår i Cambodja, men hun mener, der er håb. (Polfoto: Erika Pineros)
Prinsesse Marie synes, det var hårdt at se de fattige kår i Cambodja, men hun mener, der er håb. (Polfoto: Erika Pineros)

Mast sammen i et lille blikskur i Cambodjas hovedstad bor en familie på 10 personer. Blandt dåser, plastik, madrester og andet affald og ingen kloakering.

Synet mødte lørdag prinsesse Marie, der som protektor for Folkekirkens Nødhjælp var på besøg i slumområdet Andong 20 kilometer fra hovedstaden Phnom Penh.

- Det er det værste, jeg har oplevet, siger prinsesse Marie, der har været protektor siden september sidste år, i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se også: Prinsesse Marie har første arbejdsdag i Cambodja

Andong rummer 1700 familier, der i 2006 blev tvangsforflyttet fra deres hjem i centrum af hovedstaden, fordi området skulle forvandles til 'big business'-kontorer.

Nu lever de forflyttede familier en kummerlig tilværelse uden for byen under særdeles uhygiejniske forhold, der gør mange syge. Samtidig har mange mistet deres job, fordi de ikke har råd til transporten ind til hovedstaden.

Derfor har Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner, Lichado, blandt andet etableret et lægehold, der tilbyder gratis lægehjælp på stedet.

Læs også:

Se også: Prinsesse Marie besøger fattige i Cambodja

Samtidig kæmper Lichado for beboernes rettigheder, herunder deres ret til ordentlige forhold og et fast sted at bo. Der er nemlig rygter om, at de igen skal tvangsforflyttes - denne gang endnu længere væk fra hovedstaden.

Besøget i slumkvarteret Andong var det sidste på prinsesse Maries første rejse som protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Hårdt men giver håb
Under besøget mødte hun blandt andre An Souen, der er mor til tre hjemmeboende børn. An Souen forsørger sin familien med penge, hun tjener ved at lave perlekæder, produceret af genbrugsmaterialer som for eksempel gamle ugeblade.

- Det har været meget hårdt at se den dybe fattigdom, men jeg er stolt over det arbejde, som Folkekirkens Nødhjælp udfører sammen med sine dygtige lokale samarbejdspartnere. Det giver håb, og det gør mig glad, trods alt, siger prinsessen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen