Kronprinsen: Fandeme nej, nu gider jeg ikke undskylde mere

Kronprins Frederik fortæller i et stort interview med dansk magasin, at frømandsuddannelsen gav ham styrke til at tænke på sig selv og ikke, hvad folk mener om ham

Kronprins Frederik fik ikke meget støtte i sin usikkerhed, da han som barn fik at vide, at han skulle være konge. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Kronprins Frederik fik ikke meget støtte i sin usikkerhed, da han som barn fik at vide, at han skulle være konge. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Som 11-årig fik kronprins Frederik at vide af sin mor, at han skulle arve Danmark.

Til en påskefrokost på Marselisborg fortalte dronning Margrethe sin ældste søn, at lillebror Joachim skulle arve Schackenborg, og Frederik skulle arve landet.

Det fortæller den 44-årige kronprins i et stort interview med august-udgaven af Euroman.

Læs også:

Danske kongelige - 4. mar. 2010 - kl. 16:42 Kronprins Frederik: Jeg frygtede min skæbne

I dag er kronprinsen mere afklaret med sin status som kommende konge.

Det er han blandt andet blevet igennem sin uddannelse i Frømandskorpset, som kronprinsen betegner som et vendepunkt i sit liv.

- Da jeg endelig kom igennem Frømandskorpset, tænkte jeg: Fandeme nej, nu gider jeg ikke undskylde mere. Jeg har alt for længe tænkt alt for meget over, hvad folk tænkte om mig. Jeg gider ikke længere skulle undskylde, at jeg er prins, og jeg har x antal privilegier. Nu har jeg givet den en skalle, nu har jeg gjort det her, siger Frede.

Læs også:

Se også: Frede og Mary er luksusdyr

- De første seks måneder til et år efter var der folk, der sagde til mig, at jeg havde mere rank ryg og en skarpere udstråling, når jeg gik ind i et lokale, også når jeg var i civil. Den uddannelse blev et vendepunkt for mig. Den betød, at jeg endelig kunne sammenligne mig med andre, fordi jeg vidste, jeg ikke havde fået noget forærende.

Læs også:

Se også: Frede revser reality: Det handler bare om at blive kendt

Dermed er kronprinsen klar til at tage over, når han efter sin mors død får sin atypiske arv i form af et helt kongerige 'forærende'. Og han har en klar plan om, hvordan han vil løfte byrden som konge:

- Jeg vil gerne huskes som en, der gør en forskel, når jeg møder folk.

Læs også:

Danske kongelige - 27. jun. 2012 - kl. 07:30 - Jeg er ikke frisk nok til at blive royal reporter

Euroman med kronprinsen på forsiden og et 14 sider langt interview kommer i butikkerne den 19. juli.

1 af 3 Tiden i Frømandskorpset gjorde ham til gengæld stærk. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 3 Euromans journalist, Anne Sofie Kragh, har mødt kronprinsen fire gange i perioden maj 2011 til maj 2012. Det er der kommet et 14 sider langt portræt ud af samt en forside. Det er første gang, kronprins Frederik optræder på forsiden af magasinet. (Foto: Euroman/Jonas Bie)
3 af 3 Kronprins Frederik fik ikke meget støtte i sin usikkerhed, da han som barn fik at vide, at han skulle være konge. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen