Margrethe fik gave fra død Mærsk

Mærsk nåede lige akkurat at give dronningen en gave på den dag, hvor han udåndede

Mærsk havde det meste af sit liv nær kontakt til de kongelige og fik blandt andet Elefantordenen som tak for de økonomiske bidrag til de kongelige, der ind i mellem lånte hans privatfly. (Arkivfoto: Jens Dige).
Mærsk havde det meste af sit liv nær kontakt til de kongelige og fik blandt andet Elefantordenen som tak for de økonomiske bidrag til de kongelige, der ind i mellem lånte hans privatfly. (Arkivfoto: Jens Dige).

Dronning Margrethe må have haft en sær smag i munden, da hun i mandags pakkede sine fødselsdagsgaver op.

For en af gaverne var fra Mærsk McKinney-Møller, der allerede var død, da hans hilsen til regenten nåede frem til Amalienborg.

De nære bånd mellem Mærsk og kongehuset har været stærke lige siden dronning Ingrids dage. Den tidligere dronning var en nær ven af den gamle skibsreder og også Margrethe nød godt af hans bevågenhed.

Læs også:

Se også: Kongehuset deltager i Mærsks begravelse

Hvert år den 16. april var der en personlig gave til Margrethe fra milliardæren.

– Han plejede at sende en hilsen på hendes fødselsdag, bekræfter informationsmedarbejder Michael Storgaard fra A.P. Møller-Mærsk.

Han ønsker dog ikke at kommentere, om den afdøde reder gav regenten en gave i år. Heller ikke kongehuset vil kommentere gaver, der anses for at være private.

Læs også:

Dronningen var ven med hr. Møller og naturligvis dynt berørt af hans død. (Foto: Stella Pictures) Danske kongelige - 16. apr. 2012 - kl. 13:33 Hoffet: Dronningen er meget berørt af Mærsks død

Men ifølge en kilde nåede Mærsk at give sin dronning en gave og et håndskrevet kort, som han nåede at sende kort før sin død.

Mærsk har gennem årene vekslet mellem at sende en gave eller en buket blomster fra House of Flowers.

– Ja, i år var det ikke en blomst, han sendte. Vi har det i hvert fald ikke registreret. Men ofte var det blomster, siger Bjarne Als fra den eksklusive blomsterforretning.

Læs også:

Se også: Døde på dronningens fødselsdag

Mærsk McKinney-Møller var kendt for sin perfektionisme, der gjorde, at han havde styr på alle detaljer i sin forretning.

Også når det kom til dronningens gave, havde han fingrene nede i detaljen.

– Vi plejede at diskutere, hvordan buketten skulle se ud. Og så plejede han at acceptere vores forslag, siger Bjarne Als.

I år nåede Mærsk dog ikke at modtage en tak fra Margrethe. Mærsk døde natten mellem søndag og mandag, hvor Margrethe fyldte 72 år.

Læs også:

Dronningen og prinsgemalen var i dag på Rosenborg for at indvie et nyt marmorgemak på slottet. (Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige - 16. apr. 2012 - kl. 17:29 TV: Dronningen tavs om Mærsk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!