Breinholt indrømmer: Mary-brystklippet var manipuleret

I dagens udgave af Presselogen på TV 2 News kom der nye oplysninger frem om det opsigtsvækkende tv-klip, hvor den finske præsidents mand lurede på kronprinsesse Marys barm

Det morsomme klip med brystglade finne er resultat af en sammenklipning af to uafhængige scener.
Det morsomme klip med brystglade finne er resultat af en sammenklipning af to uafhængige scener.


TV - 22. feb. 2012 - kl. 13:42 TV: Marys brystlurer går verden rundt

Et kort klip, hvor den finske præsidents mand - juraprofessor Pentti Arajärvi - bliver grebet i at smugkigge på kronprinsesse Marys barm ved en middag i anledning af dronning Margrethes 40-års jubilæum, er efter premieren i Anders Breinholts program Natholdet, blevet kult i både ind- og udland.

Nu viser det sig, at historien er lidt for god til at være sand. Den opsigtsvækkende sekvens indeholder to elementer. Første scene viser Pentti, der kaster et blik i retning af Marys kjoleudskæring, mens anden scene viser, hvordan han hurtigt drejer hovedet væk - måske for at undgå at blive opdaget.

Sammenklippet
Problemet er blot, at de to scener er optaget med otte minutters mellemrum, og derfor ikke er et helt så sammentømret et hændelsesforløb, som det tidligere er blevet fremstillet.

- Det her er ikke noget, vi har fundet på. Det er billeder fra selve aftenen, sagde Anders Breinholt i det oprindelige program, hvor han flankeret af De Radikales leder Margrethe Vestager morede sig over det korte klip.

Lyden er ændret
I forbindelse med dagens debat i Presselogen indrømmede Anders Breinholt dog, at den berømte sekvens i virkeligheden er sammensat af to uafhængige klip. Desuden er der pillet ved baggrundslyden, så det virker som om, at sekvensen er sammenhængende.

I virkeligheden er første klip nemlig optaget under dronningens tale, mens andet klip - otte minutter senere - er optaget, mens et drengekor synger. I den version der blev vist i Natholdet, er der lyd fra drengekoret under begge scener.

- Ja, nu står jeg så her på Amalienborg Slotsplads og er blevet taget i, at vi har lavet en 'Jeppe Nybroe', indrømmede Anders Breinholdt ifølge tv2.dk

Natholdet er satire
TV 2's nyhedschef Michael Dyrby ser ikke noget problem med den kreative sammenklipning, da den ikke er blevet udlagt som en seriøs nyhed.

Problemet er først opstået, da klippet efterfølgende er gået verden rundt til tv-stationer og hjemmesider, uden at det er fremgået, at klippet stammer fra et satireprogram.

- Det var jo bare satire, og det var bare lavet for sjov. Det vigtige er, at begge klip uafhængigt af hinanden også er sjove. Desuden ved alle, der ser Natholdet, at de er vidne til satire. Programmet har en helt klar varedeklaration, så jeg ser ikke noget problem, siger TV 2's nyhedschef Michael Dyrby.

Amerikanske ABC News: Danish Princess's Breast Incident

Australske Herald Sun: Princess Mary busts visiting dignitary's cleavage stare

Britiske Daily Mail: Busted! Finnish president's husband caught admiring more than just the food at royal dinner

Britiske The Sun: Cleave it out

.. og så er klippet også blevet bragt på thailandske Thai TV-News

3 kommentarer
Vis kommentarer