Dyr dyt til Margrethe

Den jubilæumsramte regent har investeret i en Bentley, der normalt koster 6,4 mio. kroner

Dronning Margrethe skulle være godt kørende til regeringsjubilæet. Så hun købte en svinedyr Bentley.(Foto: uffe kongsted)
Dronning Margrethe skulle være godt kørende til regeringsjubilæet. Så hun købte en svinedyr Bentley.(Foto: uffe kongsted)

Mens resten af landet er ramt af tilbageholdenhed i kølvandet på finans- og gældskrisen, er der ingen krise at registrere i kongehuset.

Dronning Margrethe har nemlig for nylig haft den helt store pengepung fremme for at være godt kørende i forbindelse med det netop overståede regeringsjubilæum.

En spritny Bentley Mulsanne, der blev præsenteret i slutningen af sidste år, er det seneste synlige bevis på, at krisen ikke har ramt kongehuset, hvis medlemmer stiger støt i apanage år efter år.

Slipper for afgifter
6.400.000 kroner koster det for en almindelig afgiftsplaget dansker at investere i den imponerende og statslige bil. Da Margrethe ikke er almindelig ifølge loven, slap hun dog for de tårnhøje danske afgifter og kunne derfor ’nøjes’ med at lægge 1.845.000 kroner for den.

Den nye Bentley erstatter den tidligere model Arnage, som hun fik i 2004 op til Mary og Frederiks bryllup, og som ligeledes kostede hende lidt under to millioner kroner.

Læs også: Se også: Se Fredes fede sportsvogn Se Fredes fede sportsvogn

Den var en erstatning for hendes Rolls-Royce Silver Spur II fra 1993.

Om Margrethe har smidt sin gamle Bentley med i købet, er ikke til at vide.

Kroneplade 121
– Vi udtaler os i sagens natur ikke om vores forretningers natur, lyder det fra Bentley Copenhagen, der er den eneste forhandler af det dyre mærke.

Den nye Bentley er ligesom de tidligere biler forsynet med kroneplade 121, som var den første nummerplade, dronning Margrethe fik som helt ung, og som hun har holdt fast i lige siden.

Hendes første bil var i øvrigt en Volvo Amazon, som hun fik i 1958.

Dronningen kørte i sine unge år selv bil, men har de sidste mange år overladt den del af livet til sine privatchauffører, der ikke kan klage over deres arbejdsmiljø med den nye, hundedyre øse.

1 af 2 En fornem dronning har selvfølgelig også brug for en fornem bil. Ikke sandt.(Foto: AP)
2 af 2 Dronning Margrethe skulle være godt kørende til regeringsjubilæet. Så hun købte en svinedyr Bentley.(Foto: uffe kongsted)
0 kommentarer
Vis kommentarer