Dronningen narret af russisk agent

En kvindelig russisk efterretningsagent udgav sig for at være dronning Margrethes repræsentant – agenten opsnappede et personligt brev fra nogle menneskerettighedsaktivister til Hendes Majestæt Dronningen

Her ses den kvindelige russiske agent, der udgav sig for at være rådgiver for dronning Margrethe, således at hun kunne modtage et personligt brev fra nogle russiske menneskerettigheds-aktivister til dronningen.(Foto: Ivan Gustjin)
Her ses den kvindelige russiske agent, der udgav sig for at være rådgiver for dronning Margrethe, således at hun kunne modtage et personligt brev fra nogle russiske menneskerettigheds-aktivister til dronningen.(Foto: Ivan Gustjin)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): En russisk kvindelig efterretningsagent narrede dronning Margrethe og hele den danske delegation i Rusland ved at udgive sig for at være repræsentant for Hendes Majestat Dronningen. Episoden fandt sted i går under dronningens besøg på Rockwools fabrik i den russiske provinsby Sjeleznodorosknij uden for Moskva.

Danmarks fup- repræsentant
Da en gruppe russiske menneskerettighedsaktivister mødte op ved fabrikken for at aflevere deres private brev til dronning Margrethe, hvori de fortalte Hendes Majestæt om omfattende korruption, kriminalitet og lejemord på forretningsfolk i byen, dukkede en lyshåret kvinde op foran aktivisterne og sagde, at hun var Danmarks officielle repræsentant tilknyttet den danske ambassade.

-Jeg er uddelegeret til at modtage et brev til dronningen, sagde hun til aktivisterne omringet af flere russiske og udenlandske journalister.

-Hun lignede ikke en dansker og hun talte russisk, men vi har hørt, at der er nogle russisk-talende folk, der er ansat af den danske stat. Så vi gav vores brev til denne kvinde, siger Georgij Udaltsov, en af de lokale menneskerettigheds-aktivister, som afleverede brevet til den mystiske blondine.

Arbejder for sikkerhedsofficer
Ekstrabladet.dk erfarer, at den pågældende kvinde, som udgav sig for at være Danmarks repræsentant, hverken er ansat på den danske ambassade i Moskva eller medlem af dronning Margrethes delegation i Rusland. De lokale kilder i byen Sjeleznodorosnij siger til ekstrabladet.dk, at den lyshårede kvinde, som opsnappede aktivisternes brev til dronningen, arbejder for en russisk efterretningsofficer, som var ansvarlig for sikkerhed under dronningens besøg.

-Det er ikke nogen overraskelse, at sådan noget kan ske i Rusland. Men jeg er rasende over, hvor frække de russiske myndigheder kan være. Jeg var ellers helt sikker på, at vores brev blev afleveret til dronningen, sagde Georgij Udaltsov bittert, efter at ekstrabladet.dk har fortalt ham om, at den kvinde som fik aktivisternes brev til dronningen, var fupmager.

1 af 3 Dronning Margrethe i fint selskab i Rusland. Fra venstre den russiske udenrigsminister Sergey Iavrov og præsident Dmitrij Medvedev.(Foto: AP)
2 af 3 Den russiske premiereminister Vladimir Putin ses her sammen med dronning Margrethe, prins Henrik og kronprins Frederik i Moskva.(Foto: AP)
3 af 3 Her ses den kvindelige russiske agent, der udgav sig for at være rådgiver for dronning Margrethe, således at hun kunne modtage et personligt brev fra nogle russiske menneskerettigheds-aktivister til dronningen.(Foto: Ivan Gustjin)
0 kommentarer
Vis kommentarer