Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Avis: Tvillingerne har gulsot

De kongelige tvillinger er i behandling for gulsot - derfor har vi ikke set dem endnu

En stolt far fortæller om fødslen af sine tvillinger! De er stadig - efter seks dage - indlagt på Riget - angiveligt, fordi de er i bahandling for gulsot. (Foto: Kenneth Meyer)
En stolt far fortæller om fødslen af sine tvillinger! De er stadig - efter seks dage - indlagt på Riget - angiveligt, fordi de er i bahandling for gulsot. (Foto: Kenneth Meyer)

De seks dage gamle royale tvillinger er endnu ikke blevet vist frem for offentligheden - og det er der ifølge bt.dk en meget god grund til.

De har gulsot. En tilstand, som prins Christian iøvrigt også led af, da han kom til verden for fem år siden.

- Mary og børnene har det godt, men tvillingerne er i behandling for gulsot, siger en kilde fra Rigshospitalet til bt.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er kronprins Frederik netop ankommet på Rigshospitalet, for at besøge sin kone og de nyfødte tvillinger.

Ufarligt
Gulsot er normalt en harmløs tilstand, som farver huden og øjnene gullige, som cirka hver tredje nyfødt - især dem der kommer før termin - bliver ramt af. Børn med gulsot skal ligge i en særlig lyskasse, hvor lys nedbryder den bilirubin-substans, der er årsag til gulsoten.

Søndag kunne Marys stylist ellers fortælle, at de to små var yndige og havde flotte farver.

De to royale tvillinger fik ellers højeste scorer i Apgare-testen, som alle nyfødte skal igennem, men er altså sidenhed blevet ramt af gulsot.

Læs: Mary snupper endnu en dag på Riget

Hoffets pressechef, Lene Balleby, siger til bt.dk, at de små har det rigtig godt, og alt er, som det skal være.

- At de stadig er indlagt skyldes, at der er tale om små børn, der er født for tidligt. Derfor er det helt naturligt, at de opholder sig længere på hospitalet end enkeltfødende, siger hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen