Læserne tror Margrethe går

Netmåling: Tusindvis af læsere tror, dronningen abdicerer i år

Hele 34 procent af deltagerne i ekstrabladet.dk’s uddybende net-rundspørge mener, at dronningen vil abdicere i 2010. (Foto: DR)
Hele 34 procent af deltagerne i ekstrabladet.dk’s uddybende net-rundspørge mener, at dronningen vil abdicere i 2010. (Foto: DR)
Frem til nytårsaften var der ikke mange borgere, der troede på, at 69-årige dronning Margrethe ville forlade tronen i utide. Altså abdicere. Den udbredte opfattelse var, at hun agtede at regere landet frem til sin død.

Men dronningens nytårstale torsdag aften, der var fuld af overvejelser om alder og arbejdspres, har markant ændret befolkningens opfattelse af muligheden for et snarligt regentskifte.

Hele 24 procent af 7921 Ekstra Bladet-læsere har således på ekstrabladet.dk klikket ’ja’ til, at dronning Margrethes nytårstale betyder, ’at hun overvejer at overlade tronen til Frede’.

Abdicerer i år: 34 pct.
ekstrabladet.dk lavede i går en uddybende undersøgelse af sagen blandt online-læserne.

Her fik læserne seks svar-muligheder at vælge mellem.

Ifølge dén undersøgelse mener hele 34 procent, at dronning Margrethe vil ’abdicere i 2010 og lade Frederik overtage tronen’.

Andre 16 procent tror, at dronningen bliver på tronen, men at hun trapper ganske meget ned. De 16 procent svarer således, at dronningen ’bliver på tronen, men lader sin mand flytte ned på vinslottet og tager selv derned det halve år’.

Eller sagt på en anden måde: 16 procent vurderer, at kronprins Frederik reelt bliver deltids-regent.

Andre seks procent mener, at Margrethe er dødtræt af at være dronning, men at hun føler, at hun er nødt til at fortsætte som regent alligevel.

Abdicerer på et tidspunkt
12 procent svarer, at dronning Margrethe vil passe på sin 75-årige prins Henrik, så længe hun har ham. En svar-mulighed, der levner plads til, at dronningen på et tidspunkt abdicerer på grund af gemalens helbredsproblemer.

Ganske markant tolker kun 18 procent af deltagerne i den uddybende net-undersøgelse – efter at have hørt dronningens nytårstale – at Margrethe fortsat ’elsker sit job’ som regent og statsoverhoved.

5242 læsere deltog i ekstrabladet.dk’s uddybende Margrethe-undersøgelse.

Dronning Margrethe fylder 16. april 70 år. Også dén kendsgerning spiller givetvis ind, når hele 34 procent af deltagerne i net-undersøgelsen uden forbehold konkluderer, at dronning Margrethe ’vil’ abdicere i løbet af 2010
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!