Dronning Margrethe kalder sig selv en gammel rotte

Det har været lærerigt og hyggeligt at danne parløb med dronningen, siger Mary på et pressemøde. Også for en gammel rotte som mig, lyder det fra dronningen

Dronning Margrethe er en gammel rotte i faget og charmer selvfølgelig vietnameserne ved at tage en tur i en cykeltaxa.(Foto: Polfoto)
Dronning Margrethe er en gammel rotte i faget og charmer selvfølgelig vietnameserne ved at tage en tur i en cykeltaxa.(Foto: Polfoto)

Gennem fem dage har de side om side trykket hænder og modtaget blomster på fabrikker og kultursteder i Vietnam. Fredag var tiden kommet til at gøre status, da kronprinsesse Mary på et pressemøde i Ho Chi Minh By blev spurgt, hvordan det er at rejse med svigermor.

- Det har været dejligt, og det har været lærerigt. Det har samtidig været hyggeligt, og vi har nået at snakke meget om det, vi har oplevet. For eksempel om det firma, vi besøgte her til morgen, som er gået fra en garagefabrik til et syvetagers hus på tre år. Det har imponeret os begge to, siger Mary, som også fortæller, at hun og dronningen hele tiden lærer fif af hinanden.

- Det gør vi i høj grad, supplerer dronningen.

Det er første gang, at kronprinsparret har deltaget i et statsbesøg sammen med regentparret, og derfor blev dronningen spurgt, om det også bliver sådan i fremtiden.

- Det er er svært at sige. Men det er dejligt at være fire om det, og det er morsomt at være to generationer sammen. Og lærerigt - også for en gammel rotte som mig.

I lære som konge
Kronprins Frederik, som under statsbesøget især har fulgtes tæt med prins Henrik, sagde under pressemødet, at han rejser hjem med gode erfaringer.

- Det er altid godt at kunne lære i det her fag, som jeg befinder mig i lige nu. At kunne følge mine forældre på den her måde. Det er ting, som jeg selvfølgelig putter i min rygsæk, siger kronprinsen.

Derimod vil han ikke svare på, om der er noget, han vil gøre anderledes, når han en dag bliver konge.

- Der er mange ting, som der kan gisnes om, og som jeg ikke vil svare på lige her. Der er ingen evaluering i det her - kun gode erfaringer.

1 af 4 Den unge kænguru Mary har også helt styr på det under besøget på Kunstakademiet i Hanoi.(Foto: Polfoto)
2 af 4 Den unge kænguru Mary og den gamle rotte Margrethe side om side i Vietnam. De har lært en masse af hinanden.(Foto: Polfoto)
3 af 4 Sådan sidder en gammel rotte med værdighed og rank holdning, når hun taler med den vietnamesiske præsident Nguyen Minh Triet.(Foto: AP)
4 af 4 Dronning Margrethe er en gammel rotte i faget og charmer selvfølgelig vietnameserne ved at tage en tur i en cykeltaxa.(Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere