Skal du ha' soya i rullen Margrethe

I Hanoi besøgte dronningen og prins Henrik et køkken for gadebørn, hvor de lærte at rulle kolde forårsruller

Dronning Margrethe oplever lidt af hvert på sin tur til Østen. (Polfoto)
Dronning Margrethe oplever lidt af hvert på sin tur til Østen. (Polfoto)

Regentparrets nøjes ikke med at sidde til pynt under statsbesøget i Vietnam i disse dage. Tirsdag debuterede dronningen som vietnamesisk keramikkunstner, og onsdag måtte både hun og prinsgemalen en tur i køkkenet.

Det skete, da regentparret besøgte en restaurant for gadebørn i Hanois centrum. Her trak dronning Margrethe og prins Henrik i forklæderne og lærte at lave forårsruller.

Restaurant Koto har i 10 år hjulpet børn og unge væk fra gaden. De lærer i løbet af to år at lave mad, servere og tale engelsk, så de kan finde et rigtigt job, og flere af dem arbejder i dag på de fineste hoteller og restauranter i Hanoi.

Bag Koto står australieren Jimmy Pham. Han kom til Hanoi som turistguide og blev chokeret over de mange børn, som lever på gaden eller i hjemløseboliger. Nogle fysisk skadede, andre psykisk, og siden har han hvert halve år taget 30 nye børn ind i projektet, som især finansieres af omsætningen i restauranten.

Besøget på restaurant Koto afslutter regentparrets dage i Hanoi, inden de kongelige fortsætter mod den gamle kejserby, Hue. Om menuen hjemme på Amalienborg i fremtiden også kommer til at bestå af hjemmelavede forårsruller, melder historien ikke noget om.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere