Dronningen og prinsen på cyklen

Det er prins Henriks store dag i Hanoi. Sammen med dronningen og kronprinsparret genser han sit barndomskvarter fra en cykeltaxi. Kronprinsen ser fremad

(Arkivfoto: Ole Frederiksen)
(Arkivfoto: Ole Frederiksen)

I et inferno af scootere og i et mylder af mennesker er prins Henrik vendt tilbage til sin barndomsby.

60 år efter at familien Monpezat forlod deres hjem i Hanoi, er regentparret og kronprinsparret på besøg. På førstedagen går turen til huset på Phan Dinh Phung, hvor prins Henrik boede, til han fyldte fem år. Og selv om prinsen flere gange har besøgt stedet, er det noget særligt at være der sammen med familien.

- Jeg er meget glad for at vise både Hanoi og mit barndomshjem frem. Det er dejligt at vise det til ens familie, siger prins Henrik.

Bag et højt hegn guider han rundt, først udenfor og siden indendørs. Alle rum er ombygget og huser i dag Kommissionen for Etniske Minoriteter.

Nede på gaden venter fire cykeltaxier, og så er der ellers om at komme op på sædet. Chaufførerne træder i pedalerne, og så kører regentparret efterfulgt af kronprinsparret alle med nummerpladerne 29 XL.

Ved byens katedral gøres der holdt. Det er søndag, og der er stuvende fyldt. Ingen kender den danske prins, der er kommet for at sætte en mindeplade op for sin bedstefar, Henri de Laborde de Monpezat. Prins Henrik fortæller, at bedstefarens gravsted er forsvundet, og at han derfor ønsker, at han skal mindes i katedralen.

Kronprins Frederik, som hjælper med at fastgøre mindepladen med cement, siger bagefter ude på pladsen, at det er en stor oplevelse af være vidne til sin fars fortid.

- Men som min far også selv siger: Så udvikler tingene sig, og i dag står vi her med et dansk-vietnamesisk samarbejde. Det er tegn på en anden udvikling.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere