Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kongehusets bedste far

I modsætning til sine forældre insisterer Frederik på at følge sin søn i skole

Det er Frede, der stort set hver dag afleverer prins Christian i skole, mens PET-folkene venter udenfor. Ind i mellem afløser Mary dog. (Foto: Anthon Unger).
Det er Frede, der stort set hver dag afleverer prins Christian i skole, mens PET-folkene venter udenfor. Ind i mellem afløser Mary dog. (Foto: Anthon Unger).

Da kronprins Frederik i går slog øjnene op til Fars Dag, var han om nogen berettiget til at modtage et par gedigne gaver af sin velvoksne børneflok.

For i modsætning til sine egne forældre har kronprinsen bevist, at han selv tager ansvaret for deres dagligdag i stedet for at overlade de ’sure pligter’ til barnepigerne.

Stort set hver dag er det Frederik, der afleverer prins Christian i skole uden en barnepige i kølvandet, lyder det fra forældre på skolen.

Læs også:

Danske kongelige - 28. aug. 2010 - kl. 14:55 Kronprinsen: Børn skal ud i naturen

Dermed har Frederik ikke kun i tale men også i gerning distanceret sig fra sine forældre, der var et sjældent syn, når han og Joachim blev afleveret på Krebs Skole i sin tid.

Det stod barnepigen Else og privatchaufførerne for. En dagligdag, som Frede har taget skarpt afstand fra siden.

Læs også:

Se også: Kronprinsen: Børn har godt af systematik

- Min mor havde barnepiger og guvernanter til at sørge for min opdragelse. Jeg havde ikke meget med mine forældre at gøre, før jeg fyldte 21 år. Da jeg var lille, blev jeg - vasket og med børstede tænder - præsenteret for dem, og derefter blev jeg lagt i seng. Jeg vil under ingen omstændigheder opdrage mine to børn på den måde, fortalte han således det amerikanske magasin Parade i 2009.

Læs også:

Danske kongelige - 8. apr. 2010 - kl. 11:29 Kronprinsen: Mor ville have været en dreng

Så mens prins Henrik måske ikke kunne forvente de mest prangende gaver i går, kan Frederik prale af, at der er handling bag ordene, når han siger, han vil være der for sine børn.

- Har man besluttet sig for at få børn, må man også tage ansvar for at være sammen med børnene. At være forældre handler ikke bare om, at man servicerer barnet med bleskift og mad, men mest af alt om at bruge tid sammen, har Frederik tidligere udtalt i bogen ’Frederik - kronprins af Danmark’.

Læs også:

Intl. kongelige - 8. jan. 2011 - kl. 13:15 Fredes kolleger er også flittige børneproducenter

Måske dronning Margrethe skulle have brugt lidt mere tid på at følge sine drenge i skole. Hun indrømmede mange år senere, at hun havde været der alt for lidt, da de var børn.

1 af 2 Da Frederik og Joachim var små, var det barnepigen og privatchaufførerne, der afleverede dem i skole. En stil, som Frede har nægtet at følge. (Arkivfoto: Mogens Berger).
2 af 2 Det er Frede, der stort set hver dag afleverer prins Christian i skole, mens PET-folkene venter udenfor. Ind i mellem afløser Mary dog. (Foto: Anthon Unger).
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen