Margrethe misbrugt i valgreklame

Folketingsmedlem og kandidat til for LA i Slagelse, Villum Christensen, har indrykket annonce, hvori dronningen optræder. Men stopper den nu efter kritik

Kongehuset har meddelt, at man ikke vil blandes ind i politik. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kongehuset har meddelt, at man ikke vil blandes ind i politik. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

En valgannonce for folketingsmedlem for Liberal Alliance (LA) og kandidat til Slagelse Byråd Villum Christensen er for stærk kost for hoffet. I annoncen i en lokalavis optræder LA-kandidaten sammen med dronning Margrethe, men det gør han ikke igen.

Kongehuset har nemlig meddelt, at man ikke bryder sig om at blive rodet ind i politik, skriver Sjællandske.

- Kabinetssekretæren fra Kongehuset gjorde mig opmærksom på, at det ikke ønskede at blive brugt i politisk sammenhæng. Det vil jeg respektere og trykker derfor ikke annoncen igen, siger Villum Christensen til Sjællandske.

Folketingsmedlemmet havde på forhånd clearet med de jurakyndige i partiet på Christiansborg, at det ikke var i strid med lovgivningen at få lavet annoncen.

-Jeg har betalt fotografen for billedet og mener ikke, det skader med lidt humor i valgkampen. Jeg tror, at mange vælgere gerne ser, at deres politikere er lidt mindre selvhøjtidelige, uddyber politikeren, der ikke er bange for at have stødt vælgere.

- Hvis personer bliver stødt over den annonce, så har jeg ikke noget imod det, de ikke er mine vælgere, fastslår Villum Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere