Tropisk storm stopper kongelig sejltur

Eftervirkningerne af stormen Mirinae griber ind i dronningens statsbesøg i Vietnam. Regentparret ser med egne øjne, hvad klimaforandringer betyder for Vietnam.

De kongeliges statsbesøg i Vietnam er blevet 'forstyrret' af stormen Mirinae. (Foto: Colourpress.com)
De kongeliges statsbesøg i Vietnam er blevet 'forstyrret' af stormen Mirinae. (Foto: Colourpress.com)

Vietnam er blandt de lande i verden, som er hårdest ramt af klimaforandringer. Det mærker regentparret og kronprinsparret på deres statsbesøg. Eftervirkningerne af en tropisk storm, der ramte landet tidligere på ugen, betyder, at programmet i den gamle kejserby, Hue, ændres. En sejltur på floden torsdag er aflyst, fordi vandstanden er steget med to meter.

- Samtidig er strømmen meget stærk, og derfor er det svært at styre de fladbundede både, som vi skulle have sejlet i. Det, vi oplever, viser med tydelighed de klimaforandringer, som de seneste år har præget Vietnam, siger den danske ambassadør Peter Lysholt Hansen, som er med på besøget.

Byer oversvømmet
Stormen, der har fået navnet Mirinae, har hærget den centrale del af landet i begyndelsen af ugen og kostet mindst 40 mennesker livet. Adskillige byer er oversvømmet, fordi floderne er gået over deres bredder. Det er eftervirkningerne med store regnmængder og stærk vind, som nu viser sig.

Onsdag måtte kaptajnen på regentparrets fly fra hovedstaden Hanoi til Hue opgive at gå ned i lufthavnen og i stedet fortsætte til en by længere mod syd. Herfra gik turen til Hue, hvor kronprinsparret allerede befandt sig.

Bortset fra den aflyste sejltur fortsætter det officielle program. Iført regntøj og paraplyer besøger regentparret og kronprinsparret torsdag formiddag en af landets største attraktioner: Kongebyen er bygget som en fæstning og stammer fra begyndelsen af 1800-tallet. Under Vietnamkrigen blev stedet udsat for et kraftigt amerikansk bombardement, og mange af bygningerne blev ødelagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere