Margrethe tavs om at forlade tronen

Dronningen afviser at kommentere, hvorvidt hun på noget tidspunkt har overvejet at abdicere for at få tid til sine kunstneriske hobbyer

Margrethe er tavs om sine fremtidsplaner. (Foto: Jens Dige)
Margrethe er tavs om sine fremtidsplaner. (Foto: Jens Dige)

Dronning Margrethe vil ikke sige noget om sine eventuelle overvejelse om at forlade tronen før tid.

Ritzaus Bureau spurgte ellers majestæten, om hun nogensinde havde gjort sig tanker i den retning. Det skete ved et pressemøde i kulturhuset Pakhus 11 i København onsdag eftermiddag.

- Enten jeg havde eller ikke havde overvejet det, så ville jeg overhovedet ikke komme ind på det i dag, lød det korte svar fra Dronningen.

Dronningen var mødt op i anledning af, at hun står bag kostumer og scenografi til Susanne Heerings Balletskoles juleballet over H.C. Andersen-eventyret "Elverhøj".

Ved at forlade tronen før tid ville dronningen, der fylder 70 til april, ellers kunne få mere tid til sine hobbyer inden for kunsten. Men der er nu også tid til at bidrage til en juleballet, selv om man er regent.

- Jeg bruger en eftermiddag her og en eftermiddag hist. Men det er Fru Heering, der gør det hårde arbejde, fortalte dronningen.

- Det her har taget en eftermiddag at lave, fortalte dronningen yderligere og pegede på plakaten, som hun har lavet for årets forestilling.

- Vi får holdt en masse møder, tilføjede Susanne Heering.

Spekulationerne om, hvorvidt Margrethe vil forlade tronen i utide, fik ny luft i forrige uge. Her hævdede forfatteren John Lindskog i en ny bog, at dronningen ifølge hans kilder ville forlade tronen omkring sin 70-års fødselsdag.

Hoffet gik dog ud samme dag og manede på majestætens vegne spekulationerne om abdikation i jorden. Flere undersøgelser viste ellers, at befolkningen vil acceptere, at dronningen som den øvrige befolkning tillod sig at gå på pension for at nyde sin alderdom.

Men ved pressemødet onsdag ønskede dronningen altså kun at gå i dybden med spørgsmål, som drejede sig om juleballetten. Det er den 30. sæson, dronningen står for scenografien, og fjerde gang hun har lavet kostumerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere