Frede flygter fra møgvejret

Kronprinsen vender igen ryggen til den danske vinter og drager i januar til Florida for at deltage i eksklusiv kapsejlads

Frede har det bedst i nærheden af sin elskede Farr 40-båd. Og helst under varmere himmelstrøg. (Polfoto)
Frede har det bedst i nærheden af sin elskede Farr 40-båd. Og helst under varmere himmelstrøg. (Polfoto)
Det skal ikke ruske særlig længe i træerne, før den danske tronfølger finder det tyndslidte pas frem og booker en billet ud af sit kolde fædreland.

Traditionen tro drager kronprins Frederik nemlig ned til lidt varmere luftlag, når han i slutningen af januar igen tager ud at sejle i sin elskede Farr 40-båd og lader lortevejr og måske lortebleer blive herhjemme.

Rige sejlere
21. januar er han igen klar til at prøve kræfter med nogle af verdens bedste sejlsportsmennesker, når vandene ud for Key West i Florida lægger bølger til en ny konkurrence for de rige ejere af Farr 40-bådene.

Her står Frederik klar med sine Harboe-sponserede trøjer og kasketter sammen med sit hold, der indbefatter den tilkøbte strateg Bouwe Bekking.

Det samme gjorde han i januar i år, hvor han også dystede ud for de idylliske øer, som er det sydligste punkt i USA.

– Det er fantastiske omgivelser til konkurrencen. Omstændighederne er exceptionelle på enhver måde med det gode vejr, stabile vinde og nogenlunde roligt vand, lød det begejstret fra den danske kronprins under sidste års sejlads.

Her brokkede han sig lidt over, at han åbenbart ikke har mulighed for at dyrke sin hobby, så meget som han gerne ville.

Rigtigt adrenalinsus
– Det faktum, at jeg kun kan sejle et par uger om året og alligevel have mulighed for at sejle mod de helt store rockstjerner fra sejlerverdenen, er meget spændende. Det er et rigtig adrenalinsus.

Til gengæld tyder meget på, at han får masser af tid næste år. For ud over konkurrencen er han også tilmeldt en sejlads i Miami i marts.

Det var han også sidste år, men her var det kun hans hold, der deltog.

Frederik har tidligere luftet tanken om, at han, Mary, Christian og Isabella skal til Australien. Derfor får han travlt med at holde ferier denne vinter, hvis han skal nå det hele.

Isabella vises frem
Meget kunne derfor tyde på, at han må springe ferien i Miami over, så han og Mary kan vise Isabella frem for første gang i hendes andet hjemland.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, om Mary og børnene skal med til Key West.

For selv om hoffet nu anerkender kronprinsens sejlads som et statsanliggende, gælder det ikke, når det drejer sig om resten af familien.
1 af 2 Frede har det bedst i nærheden af sin elskede Farr 40-båd. Og helst under varmere himmelstrøg. (Foto: AP)
2 af 2 Frede har det bedst i nærheden af sin elskede Farr 40-båd. Og helst under varmere himmelstrøg. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer