Dronningen fløj for 176.800 kr.

Dronningen fik forsvaret til at leje fly, så tjenerstaben kunne opvarte hende, mens hun så på sine egne møbler i Paris

Når Margrethe skal ud i verden, er der  ikke så meget overladt til tilfældighederne. Heller ikke håret, der var sat af frisør Poul Nejlund, da dronningen inspicerede sine sølvmøbler på Versailles.
Når Margrethe skal ud i verden, er der ikke så meget overladt til tilfældighederne. Heller ikke håret, der var sat af frisør Poul Nejlund, da dronningen inspicerede sine sølvmøbler på Versailles.
Nej, det går virkelig ikke uden en frisør.

Og jeg skal da også have min hofdame med ... og min hofmarskal.

Og hov, kammerjomfruen. Hvem ved, om der skal gøres rent?

Der var gang i planlægningen, da dronning Margrethe sidste måned fløj til Paris for at overvære en udstilling med hendes egne møbler.

For lige pludselig var det royale slæng blevet større end en gennemsnitlig hiphoppers, og det satte angiveligt sine krav til transporten til den franske hovedstad.

Fem mennesker - et fly
flash! kan nemlig afsløre, at det danske forsvar og dermed de danske skatteydere blev nødt til at leje et privatfly for at flyve hele staben af tjenende ånder til Paris.

Dronningen selv tog dog et almindeligt rutefly til Paris 17. november, fordi hun skulle deltage i forskellige private sammenkomster. Med sig havde hun selvfølgelig sine faste livvagter.

To dage senere indfandt hofmarskal Ove Ullerup, hofdame Ane Vibeke Foss, adjudant Bjarne Breschel, kammerjomfru Lisbeth Faber Eriksen og frisør Poul Nejlund sig i København Lufthavn.

Kunne gøres for 20.000 kr.
Men ikke for at sætte sig ind i et rutefly, hvor en returbillet ville have kostet omkring 1500 kroner.

I stedet satte de fem mennesker sig ind i et privatfly af typen Falcon 900EX, som forsvaret havde lejet til dronningen og hendes følge.

Pris: 176.800 kroner!

Anledningen til det fine besøg i Paris var, at dronning Margrethe er den person, der ejer verdens mest komplette samling af sølvmøbler fra Solkongens tid.

Efter flere års tiggeri havde den danske regent endelig indvilget i at låne dem ud til en udstilling på Versailles.

Derfor fløj Margrethe og følge til Paris for at se møblerne i de grandiose omgivelser langt fra Rosenborg Slot, hvor de normalt står.

Når transportudgifterne til Paris, der kunne have været klaret for omkring 20.000 kroner – inklusiv en business-billet til Margrethe – eksploderede, skyldes det hoffets anmodning.

Ifølge forsvaret var det nemlig hofmarskallatet, der bad om at få et privatfly, fordi der var strejkevarsler i Paris' lufthavn, så følget kunne risikere at komme i klemme.

– Dermed var der sikkerhed for, at dronningen kunne vende tilbage til Danmark og varetage sine opgaver i forbindelse med regeringsdannelsen med kort varsel, skriver forsvaret i sit svar til flash!.

Trods Naser Khaders gentagne opfordringer til en dronningerunde, blev det dog aldrig aktuelt, og politikerne klarede det uden dronningens hjælp.

Mens der var fem i det fly, der lettede klokken 9.40 om morgen, var der ni om bord, da det landede klokken 00.55 i København natten mellem 19. og 20. november.

Her var følget blevet suppleret med dronningen, kulturministeren, kulturministerens kone og en PET-agent.
1 af 9 Dronning Margrethe plus følge tog til Versailles for at se udstillingen 'Da Versailles var møbleret med sølv', som dronningens egne særdeles værdifulde møbler var en del af.
2 af 9 En vaks, lille sag som denne fløj dronningens stab af tjenende ånder til Paris. Pris: 176.800 kroner i leje.
3 af 9 Hofdame Ane Vibeke Foss var også en smuttur i Paris.
4 af 9 Hofdame Ane Vibeke Foss var også en smuttur i Paris. (Foto: All Over Press)
5 af 9 Hofmarskal Ove Ullerup var                 også ved dronningens side,        da hun så på sine egne møbler i Versailles.
6 af 9 Hofmarskal Ove Ullerup var også ved dronningens side, da hun så på sine egne møbler i Versailles. (Foto: Thomas Borberg)
7 af 9 Frisør Poul Nejlund var med det særligt lejede privatfly til Paris, så han kunne rette på dronningens lokker.
8 af 9 Frisør Poul Nejlund var med det særligt lejede privatfly til Paris, så han kunne rette på dronningens lokker. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
9 af 9 Når Margrethe skal ud i verden, er der ikke så meget overladt til tilfældighederne. Heller ikke håret, der var sat af frisør Poul Nejlund, da dronningen inspicerede sine sølvmøbler på Versailles.
0 kommentarer
Vis kommentarer