Bauhaus boykotter kammerherre

Bernd Johan Collets juletræer er ikke velkomne i kæden, efter han smadrede gravhøj

Kammerherren med fru Catharina på vej til gallaforestilling i Det kongelige Teater. (Arkivfoto: Claus Poulsen/All Over).
Kammerherren med fru Catharina på vej til gallaforestilling i Det kongelige Teater. (Arkivfoto: Claus Poulsen/All Over).

Som kammerherre har han - i hvert fald symbolsk - nøglen til regentens gemakker.

Men i Bauhaus er Bernd Johan Collet ikke længere velkommen.

Kammerherre, der også hofjægermester og Kommandør af Dannebrogordenen og behængt med Dannebrogordenens Hæderstegn, er blevet boykottet af byggefirmaet.

Her er hans juletræer fra Lundbygaard Gods ikke længere velkomne. Det bekræfter en repræsentant for Bauhaus overfor Ekstra Bladet.

Grunden til at juletræerne fra kammerherren nu er uønskede, er, at Bernd Johan Collet af Kulturstyrelsen blev anmeldt for at have jævnet en gravhøj med jorden.

Godsejeren bekræfter
Overfor Ekstra Bladet bekræfter Bernd Johan Collet, at hans juletræer ikke længere kan sælges i Bauhaus.

- Det er vi selvfølgelig kede af. Også de bagvedliggende sager, siger Collet om anmeldelsen, der i oktober resulterede i en sigtelse.

Han mener, det drejer sig om en misforståelse, fordi den eksterne entreprenør ikke havde set fortidsmindet, da der skulle ryddes til avl af juletræer.

- Vi har gjort, hvad vi kunne og vi er ved at re-etablere skaderne, ligesom vi har forsøgt at komme i dialog med dem, der er vrede på os. Ser man nærmere på det, er det ikke så voldsomt, siger Collet.

Risikerer kæmpe bøde
Han har nu indledt et samarbejde med Vordingborg Museum, der skal hjælpe med at udpege, hvor der er fortidsminder på hans gods.

Bliver Bernd Johan Collet dømt for at have ødelagt den 5.500 år gamle langhøj fra bondestenalderen, risikerer han en bøde i omegnen af 100.000 kroner.

Samtidig har han fået en del kritik på blandt andet Facebook, hvor gruppen ’Bevar fortidsminder i Danmark’ har været ude med riven.

Hvor er dronningen?
’Vi har hos os et meget stort museum med bl.a. ting fra både forhistorisk tid samt ældre og yngre stenalder; vi er derfor meget optaget af bevarelsen af vore fortidsminder. Derfor er jeg utrolig ked af den omtale, vi i øjeblikket får på Facebook i forbindelse med to løbende sager om fortidsminder,’ skriver Collet derfor på sin egen hjemmeside.

En af kvinderne bag Facebookgruppen, Suzanne Wowern Rasmussen, undrer sig.

- Hvorfor tillader dronningen, der er arkæologiinteresseret, at en kammerherre gør sådan noget?

0 kommentarer
Vis kommentarer