Kronprinsesse Mary vil hjælpe børn i sorg

Den danske kronprinsesse oplevede selv at miste sin mor som ung, og derfor vil hun hjælpe andre i samme situation.

Kronprinsessen mistede sin mor som ganske ung og ved derfor, hvor svært det kan være at komme sig over sorgen. (Foto: Jens Dresling)
Kronprinsessen mistede sin mor som ganske ung og ved derfor, hvor svært det kan være at komme sig over sorgen. (Foto: Jens Dresling)

Kronprinsesse Mary var kun 25 år, da hendes mor, Henrietta Donaldson, døde efter en hjerteoperation. Således nåede Henrietta Donaldson ikke at se sin datter blive gift med den danske kronprins, og kronprinsessens fire børn har aldrig mødt deres mormor.

Danmarks kommende dronning har aldrig lagt skjul på den store sorg, det var for hende at miste sin mor i så ung en alder.

Verden stod stille
- Det var som om verden fortsatte, og jeg stod stille, har hun fortalt.

Det er en følelse, mange børn og unge, der mister en forælder, kan nikke genkendende til, og dem vil kronprinsesse Mary gerne hjælpe. Derfor har hun sagt ja til at blive protektor for rådgivnings- og forskningscentret Børn, Unge & Sorg.

Se også: Mary misbruges på Facebook

- Vi er dybt taknemmelige og stolte over, at kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Børn, Unge & Sorg, siger direktør Preben Engelbrekt.

- Vi glæder os meget over, at Kronprinsessen, der selv oplevede at miste sin mor som ung, viser Børn, Unge & Sorg sin opbakning og anerkendelse. Med kronprinsessen som protektor får vi en professionel og vellidt samarbejdspartner, som kan hjælpe med at skabe synlighed på et vigtigt, men ikke desto mindre yderst tabubelagt område, siger han.

Brug for hjælp
Hvert år oplever 140.000 børn og unge, at deres forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør. Størstedelen af disse børn og unge klarer sig via deres netværk, men forskningen viser, at ca. tre ud af ti, der mister, har brug for specialiseret, professionel hjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg.

Se også: Mary behængt med smykker for 727.000 kroner

- Vi håber, at kronprinsessens opbakning vil være med til at øge kendskabet til Børn, Unge & Sorg. Og måske også inspirere andre til at støtte op om vores arbejde, så vi altid kan sikre den rette, specialiserede hjælp til de børn og unge, der har behov, når de alt for tidligt i livet får sygdom og død tæt inde på livet, siger Preben Engelbrekt.

Se også: Mary giver 250.000 til voldsramte marokkanske kvinder

Børn, Unge & Sorg tilbyder blandt andet børn og unge at snakke med ligesindede om sorgen, og man kan også få hjælp af både psykologer og frivillige, der selv har prøvet at miste.

0 kommentarer
Vis kommentarer