Mary på mission for at redde kvinder

Besøget i Myanmar har fokus på kvinders rettigheder og forhold i det fattige sydasiatiske land

Mary rejser i starten af det nye år til Myanmars. (Foto: AP)
Mary rejser i starten af det nye år til Myanmars. (Foto: AP)

Kronprinsesse Mary besøger sammen med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R) Myanmar for at sætte fokus på kvinders svære forhold i det sydasiatiske land.

Efter 50 års militærjunta har landet åbnet op for demokratiske reformer og udenlandske investeringer. Besøget foregår fra den 10. til den 12. januar 2014, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Besøget understreger den danske støtte til det burmesiske forår og landets tigerspring i retning af demokrati. Vi har fokus på at hjælpe landets allerfattigste med at få del i den positive udvikling, siger udviklingsministeren.

Arbejder for kvinder og børn
Kronprinsesse Mary og udviklingsministeren rejser til en af Myanmars fattigste egne Rakhine-staten, der grænser op til Bangladesh.

Kronprinsessen er protektor for Dansk Flygtningehjælp, der i området arbejder med beskyttelse af internt fordrevne, særligt kvinder og børn.

Se også: Kronprinsesse Mary vil hjælpe børn i sorg

Det sker for at sætte fokus på et projekt, der vil blive støttet af Danmarks Indsamling 2014, som finder sted 1. februar.

- Vores særlige fokus er kvinders rettigheder, sundhed og indsatsen for at forhindre, at kvinder dør i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er områder, som kronprinsessen har beskæftiget sig med i mange år, siger Rasmus Helveg Petersen.

Besøger træningscenter
I Myanmars største by, Yangon, besøger kronprinsesse Mary og udviklingsministeren en danskstøttet klinik og et træningscenter, der laver familieplanlægning, spædbørnspleje og hiv-test.

Se også: Mary giver 250.000 til voldsramte marokkanske kvinder

Danmark har siden 2007 ydet mere end 50 millioner kroner om året i bistand til Myanmar.

Den danske udviklingsbistand til Myanmar udgjorde i årets løb 105 millioner kroner og ventes at beløbe sig til 120 millioner kroner i 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer