Prins Joachim opereret for 'vikingesyge'

Dronning Margrethes yngste søn er blevet opereret i sin venstre hånd for Dupuytrens kontraktur.

Prins Joachim er blevet opereret i sin venstre hånd på grund af den såkaldte 'Vikingsyge'.(Foto: Claus Bonnerup)
Prins Joachim er blevet opereret i sin venstre hånd på grund af den såkaldte 'Vikingsyge'.(Foto: Claus Bonnerup)

På ægte nordisk vis er Prins Joachim blevet ramt af den såkaldte "vikingesyge", der er en lidelse, hvor hårde og knudrede strenge dannes i håndens bindevæv, så den med tiden ikke kan rettes ud.

Nu er han blevet opereret for lidelsen, og har fået en stor forbinding på hånden.

- Det er noget der hedder Dupuytrens kontraktur, som jeg har fået repareret. Det er ikke gips, det er en kun en boks, jeg har på, siger prins Joachim til ugebladet Her&Nu.

Lidelsen kaldes "vikingesyge", fordi den hovedsageligt rammer nordeuropæiske mænd, og den forværres som regel med tiden. Til sidst kan de krumme fingre gøre helt almindelige, dagligdags gøremål til en udfordring.

For at rette fingrene ud fjerner læger det fortykkede og skrumpede bindevæv, men først når der er omkring 30 procent mangel på strækkeevne i et eller flere fingerled.

Ved operationen er der risiko for, at følesansen ændres på mindre områder, ligesom det i sjældne tilfælde også kan ske, at der kommer skader på fingernerver eller forstyrrelse af blodforsyningen til fingrene.

Selvom Prins Joachim nu er blevet opereret kan han risikere, at skulle under kniven igen, for det er ikke sjældent, at der opstår nye stramninger.

Lige nu, er han dog ved godt mod, og fortæller, at han ikke har nogen smerter efter operationen.

- Overhovedet ikke. Alt er i den bedste orden, siger han til Her&Nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere