Margrethe fik møbler repareret for knap fem millioner

De kongeliges brug af guldstole og gardiner er en dyr affære

Margrethe behøver ikke bekymre sig om midlerne til reparation af guldstole og andet royalt tingeltangel. Det tager skatteyderne sig af. (Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto).
Margrethe behøver ikke bekymre sig om midlerne til reparation af guldstole og andet royalt tingeltangel. Det tager skatteyderne sig af. (Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto).

Livet er langt fra en dans på roser, når man til daglig planter sin popo i guldstole, har antikke ure og et hav af gardiner, der alle skal vedligeholdes.

Det må dronning Margrethe og hendes familie erkende.

For livet bag slottets mure er tilsyneladende en ormædt affære, der kræver konstant vedligeholdelse.

Til alt held kan de kongelige glæde sig over, at det er skatteyderne, der tager sig af en stor del af regningen for den slitage, som de fine bagdele udøver på inventariet.

Læs også:

Se også: Prins Henrik: Jeg bliver uretfærdigt behandlet

Via kommissionen med det støvede navn Inventariekommissionen får kongehuset betalt de reparationer, der udføres på de møbler, som den danske stat ejer, men som de kongelige bruger i hverdagen.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i de seneste fem års udgifter til vedligeholdelse og den viser, at staten i løbet af fem år har betalt 4.865.720,68 kroner, der ud over et par enkelte nyindkøb dækker over massive udgifter til vedligeholdelse.

Og det er ikke småbeløb, der er tale om, når den kvalitetsbevidste dronning kræver sit lånte inventar istandsat.

Læs også:

Se også: Margrethe puger millioner sammen

Således løb udgifterne til reparation af gardiner op i svimlende 919.406,88 kroner, mens malerierne på slottene blev ordnet for 696.531,15 kroner.

Dronning Margrethe kan derfor glæde sig over, at hun aldrig har bøvl med halvdelen af Statsinventariekommissionen, der ud over direktøren for Slotte og Kulturejendomme, Anders V. Møller, består af hendes egen hofmarskal, Ove Ullerup.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere