Kongelige shopper for 99.000 om dagen

De kongelige gi’r den gas i de eksklusive forretninger med et samlet årligt privatforbrug på 36,2 mio. kroner - eller 99.000 om dagen

Kronprinsesse Mary har været med til at drive kronprinsens udgifter i vejret. (Foto: Polfoto)
Kronprinsesse Mary har været med til at drive kronprinsens udgifter i vejret. (Foto: Polfoto)
Ejerne af de eksklusive forretninger i det indre København må gnide sig i hænderne, når Krone-bilerne fra kongehuset viser sig i de små gader.

For de kongelige har et ekstraordinært stort forbrug og næsten uudtømmelige kontokort.

flash! har fået aktindsigt i de kongeliges momsrefusion for de seneste fem år, og her viser det sig, at de har købt varer for intet mindre end svimlende 181.078.924,65 kroner i løbet af de seneste fem år.

Altså 181 millioner kroner på fem år. Det betyder, at Margrethe, Henrik, Frederik, Mary, Joachim, Alexandra og Benedikte i gennemsnit bruger 36,2 millioner kroner om året alene på ting, der er moms på.

Forbruget dækker nemlig ikke alle de kongeliges udgifter, fordi lønninger og pension ikke er medregnet, men udelukkende varer, der er belagt med moms, og som staten er forpligtet til at refundere.

361 mio. i understøttelse
Det høje forbrug betyder, at de syv kongelige tilsammen bruger tre millioner kroner om måneden – eller svimlende 99.221,32 kroner hver dag – året rundt.

Selv søn- og helligdage er med i det regnskab og giver et billede af en familie, der har adgang til et liv, som kun er de færreste i verden forundt.

Når de er i stand til at fyre så mange penge af i Illum, Magasin og Københavns øvrige, eksklusive butikker, så skyldes det, at de danske skatteydere er særdeles gavmilde over for den lille familie fra Amalienborg.

I løbet af de fem år, som regnskabet dækker over, har de kongelige nemlig modtaget mere end 361 millioner kroner i understøttelse!

Pengene bliver brugt på et liv med dusinvis af tjenere, der sørger for, at de ikke selv skal løfte en finger, og på eksklusive møbler til de gratis slotte, tøj i uanede mængder og den bedste mad tilberedt af de bedste kokke.
1 af 2 Dronning Margrethe er kongefamiliens power-shopper og køber for næsten 70.000 af om dagen. (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Kronprinsesse Mary har været med til at drive kronprinsens udgifter i vejret. (Foto: Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen