Joachim: Ingen kommentar til Se og Hør

Prins Joachim er ufrivilligt blevet midtpunkt i en af dansk mediehistories største skandaler

Prins Joachim har angiveligt fået personlige oplysninger lækket til Se og Hør. (Arkivfoto: Henrik Hildebrandt)
Prins Joachim har angiveligt fået personlige oplysninger lækket til Se og Hør. (Arkivfoto: Henrik Hildebrandt)


Se også: Tidligere Se og Hør-ansatte bekræfter it-overvågningSe også: Kongehuset om Se og Hør-skandalen: Vi har noteret os sagenSe også: Ekspert: Journalister og chefredaktør kan risikere fængselsstraf

Det var en smilende og veloplagt prins Joachim, der her til formiddag mødte op i Forum på Frederiksberg, hvor han skulle være med som æresgæst ved arrangementet for unge forskere 'Science i Forum'.

'Science i Forum' er en stort anlagt talentkonkurrence inden for naturvidenskab for børn og unge, og Joachim snakkede ivrigt med arrangørerne om dagens program, der blandt andet byder på brunch, taler, rundvisning og præmieoverrækkelse.

Irriteret
På spørgsmålet fra en journalist fra BT om, hvordan han forholder sig til afsløringen af, at hans og prinsesse Maries fortrolige kreditkortoplysninger efter sigende er blevet lækket fra Nets til Se og Hør, var prinsen dog yderst fåmælt og tydeligt irriteret.

- Jeg har ingen kommentarer til Se og Hør, lød svaret fra prinsen, der hastede ind ad Forums bagindgang i et tempo, der ikke efterlod plads til opfølgende spørgsmål om hans holdning til den opsigtsvækkende afsløring, der stammer fra bogen 'Livet, det forbandede', der udkommer i dag på forlaget Bogkompagniet.

Sporede Joachim og Marie
Ifølge romanen, der er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen benyttede Se og Hør sig af fortrolige kreditkortoplysninger til at spore Joachim og Maries gøren og laden.

Se og Hør betalte efter sigende i mindst fire år en it-specialist fra Pengeinstitutternes Betalingsservice, PBS, - det nuværende Nets - for at overvåge kongelige og kendte danskeres kreditkortinformationer. Blandt andet i forbindelse med prins Joachim og prinsesse Maries bryllup og efterfølgende bryllupsrejse til Canada i 2008.

Parret blev gift den 24. maj og begav sig efterfølgende på en bryllupsrejse, hvis destination traditionen tro holdes hemmelig for både presse og offentlighed.

Det lykkedes dog Se og Hør at finde frem til de nygifte, og bladet kunne derfor bringe både eksklusive billeder og reportager fra parrets bryllupsrejse til Canada.

I røven på de kongelige
- Vi var lige i røven på dem hele tiden. Det var sgu bizart. Ét sekund efter at Jokke havde kørt kortet igennem på eksempelvis en restaurant, tikkede transaktionen ind på min mobil.

- Så selv om vi mistede dem i Vancouvers mylder et par gange, så fandt kreditkortet dem altid igen, fremgår det af bogen.

Forlaget bag bogen - Bogkompagniet - hævder skråsikkert, at de kan dokumentere bogens påstande, og at de ting, der har været fremme i pressen - blandt andet den kontroversielle overvågning af de kongelige - er i overensstemmelse med sandheden.

Fiktion i romanform
Kongehuset er dermed ufrivilligt blevet hovedperson i det, der tegner til at blive en af de største medieskandaler i dansk presse nogensinde. I en kommentar lægger de dog vægt på, at sagen - indtil andet er bevist - stadig må være at betragte som fiktion.

- Vi har på det foreliggende grundlag ikke mulighed for at kommentere materialet, der efter det oplyste er fremlagt som fiktion i romanform, skriver Kongehuset til Ekstra Bladet.

I den skriftlige kommentar understreger Kongehuset endvidere, at de ser frem til, at sagen bliver undersøgt.

- I første ombæring er det jo en sag for det pågældende selskab at undersøge, hvorvidt oplysninger om deres kunder er blevet misbrugt. Vi har noteret os, at selskabet nu undersøger sagen,oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling.

Se også: Qvortrup om Se og Hør-skandale: Det er helt nyt for migSe også: Remee om Se og Hør-skandalen: Nu falder brikkerne på plads

Se også: Bookmaker: Se og Hør lukker efter skandale Bookmaker: Se og Hør lukker efter skandale

0 kommentarer
Vis kommentarer