Hvad skal vi med kongehuset?

Ekstra Bladets store serie om monarkiet lakker mod enden. Hvad mener du om styreformen?

De kongelige har mange privilegier. Er det i orden? (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/Polfoto).
De kongelige har mange privilegier. Er det i orden? (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/Polfoto).

De bestiller ikke meget for deres kanonhøje apanage, de tager ukritisk mod gaver fra deres rige venner og andre, der bruger dem i reklameøjemed og i virkeligheden er det en ren tilfældighed, at det er dem, der sidder ved magten.

Ekstra Bladets store serie om monarkiet slutter i morgen efter en uge med gennemgang af den besynderlige konstruktion, som den danske styreform er.

Kendte Sådan bruger de kongelige 396 millioner kroner

Her er én familie ifølge Grundloven hævet over alle os andre.

De er straffri, betaler ikke skat, favoriserer vennerne, lever et driverliv og fedter bidrag til aflagte koner af på skatteyderne.

Dronning Margrethe lever et privilegeret liv. (Foto: Per Rasmussen) Kendte Et liv fyldt med privilegier

Ekstra Bladet beregnede i søndags, at staten hvert år bruger mindst 396 millioner kroner på udgifter, der er direkte relateret til kongehuset.

Og i virkeligheden er beløbet væsentligt højere, da store dele af Politiets Efterretningstjenestes udgifter er hemmeligholdte.

De kongelige – her prins Joachim – er flot kørende, men de burde ikke modtage dyre bilgaver, mener en ekspert. (Foto: Lars E. Andreasen/Her og Nu) Vagthund De kongelige elsker at pakke gaver op

Samtidig er de kongelige fritaget for at betale skat af de dyre gaver, de får i form af biler, både, smykker og andre luksusting. Og som rosinen i pølseenden kan de kvit og frit bo i slotte, der ville koste omkring 65 millioner kroner at leje. Heller ikke her betaler de skat af værdien af fri bolig.

Summasummarum: Kongehuset er en dyr affære for de danske skatteydere.

Dronning Margrethe har 130 ansatte, og de kostede 47,2 millioner kroner sidste år. (Foto: Klavs Bo Christensen) Kendte En tjener på hver finger

Men hvad mener du? Er de kongelige udgifterne værd, eller er tiden løbet fra den anakronisme, som familien repræsenterer?

Giv dit besyv med og deltag i afstemningerne herunder...

Havde historien formet sig anderledes, havde Margrethe og hendes familie boet i Nordtyskland i stedet for på Amalienborg. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Kendte Dronning ved et tilfælde

0 kommentarer
Vis kommentarer