Billedbureau: Vi sletter billeder af topløs prinsesse Marie

Det hollandske billedbureau vil slette billeder, der viser prinsesse Marie sole sig topløs i Sydfrankrig

Her viser prinsessen g-streng på Roskilde Festival 2015. Nu sælger et udenlandsk billedbureau topløse billeder af hende

Tidligere i dag, onsdag, kom det frem, at et hollandsk billedbureau sælger paparazzo-billeder af prinsesse Marie, der soler sig topløs på stranden i det franske ferieområde Saint-Tropez.

Billederne har været tilgængelige på bureauets hjemmeside for alle og enhver siden i sommer sidste år, hvor de blev taget, men det kommer de ikke til at være meget længere.

Prinsessen er blevet affotograferet uden overtøj i sit hjemland i Saint-Tropez. Foto: Thomas Wilmann Danske kongelige - 18. apr. 2018 - kl. 06:09 Billeder af topløs prinsesse Marie til salg: Her er kongehusets reaktion

De skal slettes, understreger Bas van Beek, direktør i det hollandske billedbureau, der har billederne til salg.

- Vi ville ikke bringe den slags billeder af den hollandske dronning, og derfor skal vi heller ikke have billeder af den danske prinsesse, siger Bas van Beek.

- Vi har en etikette, der gør, at vi ikke sælger paparazzo-billeder af medlemmer af det hollandske kongehus, og derfor skal vi heller ikke have den slags billeder af medlemmer af udenlandske kongehuse, tilføjer han.

Uvidende om billeder
Bas van Beek fortæller, at han slet ikke var klar over, at billederne eksisterede på bureauets hjemmeside.

Det var først, da mails fra dansk presse tikkede ind i hans indbakke, at han opdagede dem.

De kongelige kører som ingen andre. Uden at betale moms og registreringsafgift erhverver de sig lækre luksusøser som næsten ingen andre. Foto: Martin Lehmann Plus Kongehusets bilpark: Fra discount til luksus

- Vi modtager omkring 50.000 billeder om dagen. Vi blev ikke notificeret, og vi så ikke, at billederne ankom i systemet. De er heller ikke blevet købt af nogen, og ingen har spurgt efter dem, siger direktøren.

 

Han oplyser, at billederne kommer fra et andet bureau, der også leverer til danske billedbureauer.

Se også: Brugte kongeskibet til private rejser for 5,1 mio. kroner

Billederne er dog ikke at finde hos de danske bureauer All Over og Ritzau Scanpix.

Svære at slette
Kongehuset har ikke villet sige, om man har tænkt sig at forsøge på at fjerne billederne.

I stedet nøjes kongehuset med at konstatere, at der ikke er meget, man kan gøre for at fjerne billeder, der er på nettet.

Naturstyrelsen bruger i omegnen af 500.000 kroner om året på kongehusets jagter, hvor de kongelige og overklassen bruger en dag sammen på at skyde vildt og netværke. Foto: Mogens Flindt Kendte Velkommen i den royale jagtklub

- Hvad der ligger på internettet er vanskeligt at gøre noget ved, og vi har ingen kommentarer til artiklen i Tæt På, siger kongehusets kommunikationsmedarbejder, Frederik Linde.

Ifølge Vibeke Borberg, der har sin daglige gang på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole som forskningschef med speciale i mediejura, kan det være retsstridigt at publicere de omtalte fotos.

Se også: Jordkongen Joachim: Så mange millioner er han god for

- Vi ved fra Andrea Rudolph-sagen, at billeder af denne type skal offentliggøres i forbindelse med information om noget, som den kendte er kendt for - ikke bare for at vise vedkommende uden tøj i klar privat sammenhæng, siger Vibeke Borberg.

- Og man kan spørge, om det nogensinde vil være relevant vise den slags billeder uanset sammenhængen, tilføjer hun.

106 kommentarer
Vis kommentarer